Kazayla ölüme sebep veren başkomisere tahliye

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2005 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğaziçi Köprüsü'nde kullandığı otomobille kaza yaparak araçtaki Yeliz Telli'nin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olduğu öne sürülen başkomiser Ebubekir Temur, 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada tahliye oldu.

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Ebubekir Temur katıldı. Duruşmada Yeliz Telli'nin annesi Nermin Karaman ile kazada yaralanan Erman Ayan hazır bulundu. Duruşmada ifade veren mağdur Erman Ayan, "Olay günü sanığın kullandığı araçla Boğaziçi Köprüsü'nden Trakya yakasından Anadolu yakasına geçtik. Ben geriye dönmeyi istedim. Araç Anadolu yakasından tekrar Avrupa yakasına dönüş yaptı. Köprüye girdik. Geriye döndüğümüz için mağdur Süleyman Uçar bana kızdı, hakaret etti. Hatta bana saldırdı. Bu esnada Süleyman'ın kolunun birkaç kez şoför sanığa değdiğini gördüm. Bu nedenle aracın hakimiyeti kayboldu, ondan sonrasını hatırlamıyorum. Sanıktan şikayetçiyim" dedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Timur Başaran ifadesinde, "Olay günü sabah saat 04.30 dolaylarında aracımla Boğaziçi Köprüsü üzerinde, Anadolu yakasından Trakya yakasına doğru seyir halindeydim. Köprü üzerinde orta şeritten gidiyordum. Aşırı yağmur yağıyordu. Yaklaşık 70 kilometre hızla gidiyordum. Arkadan gelen araç, benim aracıma çarptı, daha sonra bariyerlere çarptı. Bunun üzerine bende olay yerine gittim. Görevliler araç içindeki şahıslara müdahale etmekteydiler. Köprü üzerinde bir bayanın yerde yatmakta olduğunu gördük. Oraya nasıl düştüğünü görmedim" diye konuştu.

Duruşmada dava hakkında görüşleri sorulan cumhuriyet savcısı, sanığın tahliye edilmesi istedi.

Duruşmada söz alan Nermin Karaman'ın avukatı Kenan Aşık ise sanığın görev icabı kaza yerini terk etmemesi gerektiği halde olay yerinden ayrılmış olduğunu, ayrıca olay sırasında alkollü ve aşırı hızlı araç kullandığını ve bu konularda rapor alınmadığını belirterek, suçun niteliği ve delil durumu gözönüne alınarak sanığın tutukluluk durumunun sürdürülmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, mağdur Erman Ayan'la ilgili Adli Tıp Kurumu'na gönderilen yazı cevabının ve raporun gelmesine, delillerin çoğunluğunun toplanmış oluşu ve sanığın tutuklu kaldığı süre gözönüne alınarak Temur'un tahliyesine karar verdi.

Duruşma çıkışı Yeliz Telli'nin annesi Nermin Karaman, başkomiser Temur'a beddua ederek, 'katil' diye bağırdı.

Boğaziçi Köprüsü'nde 22 Ocak 2005 tarihinde Güngören Asayiş Büro Amiri Komiser Ebubekir Temur'un kullandığı 34 VF 5978 plakalı otomobil, aşırı hız ve yağmur nedeniyle önündeki araca, daha sonra da bariyerlere çarpmıştı. Kazada, arka koltukta oturan Yeliz Telli hayatını kaybetmiş, araçta bulunan Ebubekir Temur, Süleyman Uçar ve Erman Ayan yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber