Bursa'da yılın en kaliteli okulu belirlendi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ocak 2012 23:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

2011 yılı "Eğitimde Kalite Ödülü" sürecinin Bursa ayağı tamamlandı. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında alınan müracaatlarla başlayan süreçte, il bazında yapılan değerlendirme neticesinde Okul/Kurum kategorisinde İnegöl 100.YIL İÖO ve Gemlik İmam Hatip Meslek Lisesi Bursa'yı temsil etme hakkını kazandılar.

Eğitimde Kalite Ödül sürecinde Bursa ayağında okul/kurum kategorisinde Makbule Atadan Anaokulu ikinci olurken, sürecin ekip kategorisinde ise Mustafakemalpaşa Sağlık Meslek Lisesi ikinci olma başarısını gösterdi. Keles Epçeler İÖO'nun üçüncü olduğu ekip kategorisinde Kestel Atatürk İÖO dördüncü, İnegöl Vehbi Koç İÖO ise beşinci oldu.

Okul/Kurum ve Ekip kategorileri olmak üzere iki alanda gerçekleştirilen Eğitimde Kalite Ödülü sürecinde, il milli eğitim müdürlükleri bünyesinde oluşturulan il değerlendiricileri tarafından yapılan rapor değerlendirmeleri ve saha ziyaretleri neticesinde belirlenen il birincileri Milli Eğitim Bakanlığına bildiriliyor. 81 ilin birincileri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın organizasyonunda Türkiye Birinciliği için mücadele veriyor.

Ülke bazında marka kent olan Bursa'nın örnek alınan bir il olduğunu belirten ARGE Birimi Yöneticisi Muhammet Ataklı, ?MEB Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Ödül Yönergesi Kapsamında 2005 yılından itibaren yapılan yarışmalarda Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 6 Türkiye birinciliği elde edildi. 2010 yılında yapılan yarışmada ise iki dalda birden Türkiye birinciliği kazanan Bursa bu alanda bir ilke imza atmış oldu. 2011 yılında ise M.Kemal Coşkunöz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi kurum kategorisinde Türkiye üçüncüsü ve Nilüfer İş Okulu Türkiye ikincisi olmuştur? dedi.

Eğitimde Kalite Ödülü sürecinde kendi kategorilerinde birinci olarak Bursa'yı temsil etmeye hak kazanan ile İnegöl 100.Yıl İÖO ve Gemlik İmam Hatip Lisesini tebrik eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, ülkenin gelişmesi noktasında eğitimcilerden beklentilerin çok büyük olduğunu, kalite yolculuğunda öne çıkan okulların farkının hissedildiğini, bütün kurumların bu yolculuğuna çıkmalarını arzu ettiğini belirtti ve Bursa'yı temsil edecek okullara başarılar diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber