İ.Ü.'lü öğrencilerden 'paralı yaz okulu' protestosu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2005 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi'nin yaz okullarının paralı yapılmasını protesto eden öğrenciler, Rektör Mesut Parlak'ı taleplerine kulak tıkamakla suçladı.

Yaz okullarının paralı yapılmasını protesto etmek için İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt'taki kampüsü önünde toplanan bir grup öğrenci, 'Eğitim hakkı satılamaz', 'Paralı eğitime hayır', 'Eşit ve parasız yaz okulu istiyoruz' sloganları atarak pankartlar açtı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, "İstanbul Üniversitesi'nde 6 senedir parasız olan yaz okulları, bu yıl paralı yapıldı. Üstelik bu karar öğrencilere hala duyurulmadı. Ama Resmi Gazete'de yayınlandı. Yaz okulları, paralı eğitimin yaz mesaisi gibidir.

Bazı üniversitelerde dönem içinde alınan harçları bile geçen paralar toplanmakta. İstanbul Üniversitesi de bu yolda ilerlemekte. Henüz fiyatı belli olmayan yaz okullarında eğitim bize satılacaktır" denildi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak'a da tepki gösterilen açıklamada, "Rektör seçilmeden önce basının karşısına geçip 'demokratik ve öğrenciyle beraber bir yönetim' diyen Mesut Parlak'ın binlerce öğrencinin talebine kulaklarını tıkaması gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Yaz okullarının parasız olması için 5 bin dilekçe topladıklarını söyleyen grup, daha sonra rektörlüğe yürüdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber