Atasagun, Başbakan atama kararnamelerini onaylamadığı için emekliliğini istedi

Haber Giriş : 19 Mayıs 2005 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'un görev süresinin dolmasına bir yıl kalmasına rağmen sürpriz bir şekilde emekliliğini istemesiyle başlayan yerine kimin atanacağı tartışmaları noktalandı.

En kıdemli Müsteşar Yardımcısı Emre Taner'in MİT Müsteşarlığı'na getirilmesine ilişkin kararname Başbakanlık'ta yazıldı. Eş zamanlı olarak Atasagun'un emeklilik kararnamesinin yazımı da tamamlandı.

Taner'in atanmasına ilişkin sürecin en geç Haziran ayının ilk haftasında tamamlanacağı öğrenildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN ONAYLAMADI

Şenkal Atasagun'un sürpriz bir şekilde emeklilik istemesinin altında yatan nedenler ise, ortaya çıkmaya başladı. NTV'nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Atasagun'u emeklilik kararına götüren olaylar yaklaşık iki ay önce başladı.

Atasagun, Müsteşarlık'ta bazı görev değişiklikleri yapmayı planladı ve bunlara ilişkin atama kararnamelerini Başbakanlığa gönderdi. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atasagun'un gönderdiği isimleri onaylamadı.

Bunun üzerine emeklilik kararı alan Atasagun, kararını sözlü olarak Başbakan'a iletti. Başbakan Erdoğan, Atasagun'un bu kararını Nisan ayında yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Kurul üyelerine bildirdi.

TANER İSMİNDE MUTABIK KALINDI

Kurul'da yapılan değerlendirmede, başka bir isim konuşulmadan Emre Taner üzerinde mutabakat sağlandı.

Kurul'da ortaya çıkan mutabakat üzerine, 5 Mayıs'ta Atasagun emeklilik dilekçesini Başbakanlığa gönderdi.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber