KİK'te 1 milyar dolarlık usulsüzlük iddiası

Kaynak : Taraf
Haber Giriş : 16 Şubat 2012 08:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kamu ihalelerindeki usulsüzlükleri soruşturmakla görevli Kamu İhale Kurumu'na yapılan baskınla ortaya çıkan yolsuzluk çığ gibi büyüyor: 100 ihalede 1 milyarlık vurgun tesbit edildi

Kamu bünyesinde yapılan ihalelerde usulsüzlük itirazlarını değerlendirip, araştırmakla görevli Kamu İhale Kurumu'nda (KİK) 1 milyar liralık yolsuzluk yapıldığı, 100 ihalenin de usulsüz bir şekilde alındığı belirlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce üç gün önce gerçekleştirilen operasyonlarda KİK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kaya'nın da aralarında bulunduğu çoğu işadamı 23 kişi ?ihaleye fesat karıştırmak?, ?rüşvet almak ve vermek? suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Sorgusu sırasında kalp krizi geçiren Kaya'nın Ankara Numune Hastanesi'ndeki tedavisi sürerken, polis dün MASS Holding yetkililerini sorguladı. Şüphelilere ortalama 500 soru yöneltildiği, ifadenin toplamda 1500 sayfayı bulacağı bildirildi.

Usulsüz ihale sayısı 100'e çıktı

İncelemeler sonucunda işadamlarının, KİK raportörlerine yüksek paraların yanında aralarında takım elbise, saat ve cep telefonunun da yer aldığı hediyeler verdikleri ortaya çıktı. Polis, ihalelerde usulsüz yaptığı belirtilen Nursoy Holding'in sahibi Orhan Nurdoğan ile Fermak A.Ş'den Ferit Rızvanoğlu'nun yakalanması için çalışmalar yürütüyor. İki iş adamının şu an Türkiye sınırları içinde olduğu ifade ediliyor.


FERİT RIZVANOĞLU'NDAN GELEN TEKZİP

Ankara 14. Noterliğinden gönderilen ihtarnamede Fermak İnşaat sahibi Ferit Rızvanoğlu'nun ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı belirtilmiştir.


Savcılığa ihbar yağıyor

Ankara Cumhuriyet Savcısı Hakan Büyükabacı tarafından yürütülen soruşturmada, hem Emniyet'e hem de Savcılığa yüzlerce ihbar telefonu geldiği öğrenildi. Arayan şahısların ihalelerde yolsuzluk yapıldığına dair bilgi ve belgeleri yetkililerle paylaştığı, Savcılığın gelen ihbarlarla ilgili inceleme başlattığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber