CHP'de Kurultay savaşı kızıştı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Şubat 2012 21:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki haftasonu yapılacak iki tüzük kurultayı öncesi parti genel merkezinde basına kapalı toplantıda milletvekilleriyle biraraya geldi.

Kapalı kapılar ardında gerçekleşen toplantıda milletvekillerine yeni tüzük ile ilgili bilgi verilerek görüşleri alındı. Kurultay öncesi bir yandan yapılacak iki kurultayın şekline yönelik tartışmalar sürerken diğer yandan muhalifler, oylanacak tüzük değişikliğini eleştirerek CHP'nin tüzük değişikliğini AK Parti'nin TBMM'de yapmaya çalıştığı içtüzük değişikliğine benzetti. Deniz Baykal'ın da kurultaya katılmayacağı konuşuluyor.

Önceki gün yapılan PM toplantısında tüzük taslağına eleştiriler dile getirildiği öğrenildi. Muhalifler, yönetimin ?Adaylar için divan önünde imza verme uygulamasını kaldırıyoruz? diye övündüğü maddenin ?imza verilenlerin ismi okunur, yoklaması yapılır? şeklindeki düzenlemesine karşı çıktı. Muhalifler, ismi okunana ?yuh çekilmesi' veya yoklama öncesi kritik bir durumda muhalefette yer alan birinin dışarı çıkarılması durumunda imzasının kabul edilip edilmeyeceğini sordu.

Alaattin Yüksel'in sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu'nun, muhaliflerin talebi üzerine toplanan olağanüstü tüzük kurultayı için ?Kurultayı ben açacağım. Ancak salona basın mensupları ile izleyiciler alınmayacak? diye yanıt vermesi de yeni bir gerginliğe neden oldu. Muhalifler uygulamanın çifte standart olduğunu savundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap, ?'İkinci kongrenin Basına kapatılıp kapatılmayacağını konuşmadık ama seyircisiz olması şart, orası seyirci kaldırmaz'' dedi. Matkap bazı partililerin ilk tüzük kurultayına katılmaması için kampanya yapıldığını da söyledi.

NEŞE SARIDOĞAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber