892 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2012 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle 892 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 17 dereceyle Erzurum'da ölçüldü. Gece en düşük hava sıcaklığı Ağrı'da eksi 16, Kars'ta eksi 12, Ardahan'da eksi 9, Erzincan'da eksi 8, Iğdır'da 0 derece oldu.

Bölgede bugün en yüksek hava sıcaklıklarının Erzurum, Ağrı, Ardahan ve Kars'ta 1, Erzincan'da 3, Iğdır'da 4 derece olacağı tahmin ediliyor.

Yetkililer, yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede sıcaklıklarda 3-5 derece düşüş beklendiğini ifade etti.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 700, Ağrı'da 185, Ardahan'da 7 olmak üzere toplam 892 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi genel sekreterlikleri ekiplerinin yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Çat-Bingöl, Aşkale-Kop-Bayburt, İkizdere-İspir ve Akşar-Gaziler-Karaurgan ile Gaziler-Sarıkamış-Karaurgan ayrımı karayollarının kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

Bu arada, yolu kapalı olan köylerden 4 hastanın karla mücadele ve sağlık ekiplerince hastaneye ulaştırıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber