Meclis bu hafta 2B'yi görüşecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2012 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis haftaya 2B ve afet riski alanların dönüştürülmesini konuşacak. Bir süre önce ikinci kez ameliyat olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise AK Parti Grubu'nda konuşması bekleniyor.

Meclis Genel Kurulu'nda Salı günü Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sözlü sorulara yanıt verecek. Çarşamba ve Perşembe günü ise uluslar arası anlaşmalar ele alınacak. Çoğaltılmış Fikir ve Sanat Eserlerini Derleme Kanunu Tasarısı'nın da Genel Kurul'da görüşülmesi bekleniyor.

-BAŞBAKAN'IN GRUBA KATILMASI BEKLENİYOR-

Bir süre önce ikinci kez ameliyat olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise AK Parti Grubu'nda konuşması bekleniyor.

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda, 22 Şubat Çarşamba günü Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı görüşülecek. Tasarının gerekçesinde, düzenlemelerin dönüştürme, yeniden yerleştirme ve yapılaşma hizmetlerinin devlet ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları eliyle belirli bir plan, program ve düzen içinde gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü belirtildi.

-RİSKLİ ALANLARIN TESPİTİ-

Tasarıya göre, riskli yapıların tespiti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanacak yönetmelikte belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde masrafları kendilerine ait olmak üzere, öncelikle yapı malikleri veya kanuni temsilcileri tarafından, bakanlıkça lisanlandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırılacak. Sonuç bakanlığa ve idareye bildirecek.

Riskli yapıların tapu kütüğünün beyanlar hanesinde belirtilmek üzere tespit tarihinden itibaren en geç on iş günü içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ veya belediyeler tarafından ilgili tapu müdürlüğüne bildirilecek.

Riskli yapıların yıktırılmasında ve bunların bulunduğu alanlar ile riskli alanlar ve rezerv yapı alanlarındaki uygulamalarda, öncelikli olarak malikler ile anlaşma yoluna gidilmesi esas olacak.

-2B KONUSUNDA KURULAN ALT KOMİSYON ÇALIŞACAK-

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda, kamuoyunda 2B olarak adlandırılan ?Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Tasarısı? için oluşturulan alt komisyon 22 Şubat Çarşamba ve 23 Şubat Perşembe günü çalışacak.

-DİLEKÇE KOMİSYONU-

22 Şubat Çarşamba günü toplanacak olan Meclis Dilekçe Komisyonu'nda, ?Okulların iç ve dış donanımları ile ilgili standartlar oluşturulması ve öğrencilerin güvenliğine yönelik gerekli tedbirlerin alınması talebini içeren komisyon genel kurul kararı taslağı? ve ?Başkasına ait kaçak kullanım bedelinin tüketiciden haksız olarak alındığı, talebi olmamasına karşın elektrik sayaçlarının değiştirildiği ve maliyetinin haksız olarak tüketiciye yüklenildiği iddiasını içeken komisyon genel kurul kararı taslağı? ele alınacak.

Dilekçe Komisyonu'nda, ?Ekmek israfının önlenmesi ve ihtiyaç fazlası ekmeğin değerlendirilmesi talebini içeren dilekçeler? ve ?Dersim olayları ve sonrasında yaşanan hukuksuzluklar nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi taleplerini içeren dilekçeler? konularında alt komisyon kurulup kurulması da kararlaştırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber