'30 yıllık memuriyeti bir cümleyle bitirdim'

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Şubat 2012 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da "Zararlı çocuklar yürümeden yok edilsin" diyen okul müdürü Mustafa Aydın'a soruşturma başlatıldı. Açığa alınan Aydın, "Suça neden olan genler yok edilsin demek isterken, 'Çocuklar yok edilsin' dedim" diye konuştu

Erzurum'da, emniyetin düzenlediği huzur toplantısında, 'Zararlı çocuklar yürümeden yok edilsin' diyen Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Aydın, çark etti. Hakkında soruşturma başlatılıp açığa alınan Aydın'ın yakın çevresine, "Dilim sürçtü, amacım başkaydı" dediği öğrenildi. Yakutiye Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Huzur Toplantısı'nda yaptığı "Tıp ilerledi. Emniyette suçluların kanını alıp gen haritası çıkarsınlar. Çocuk doğduktan sonra analizi yapılsın. Vatana, millete, bu ülkeye zararlıysa yürümeden yok edilsin" sözleriyle şimşekleri üzerine çeken müdür Aydın hakkında inceleme başlatıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, inceleme yapmak üzere eğitim denetmeni görevlendirirken; Aydın, soruşturma sonuçlanıncaya kadar açığa alındı.

'BİRAZ HEYECANLANDIM'

Aydın'ın yakın çevresine dert yandığı belirtildi. Yapacağı konuşmayı toplantı öncesinde hazırladığını, el yazısıyla notlar aldığını söyleyen Aydın'ın, "Salon kalabalıktı ve kameralar vardı. Biraz heyecanlandım. Son cümleme kadar her şey yolundaydı ama heyecandan olsa gerek, 'Tıp artık çok gelişti. Suça meyilli çocukların genetik haritası çıkarılıp, suça neden olan genler yok edilsin' demek isterken, heyecandan 'Çocuklar yok edilsin' demişim. Kastını aşan sözler sarf ettim. Bunu da toplantı sonrasında basından öğrendim" dediği belirtildi.

'BİR CÜMLEYLE 30 YIL'

Yaptığı gafın farkında olmadığını öne süren Aydın'ın, orada bulunan kimsenin de kendisine ikazda bulunmamasına isyan ettiği ifade edildi. Aydın'ın, "30 yıllık eğitimci, 20 yıllık da yöneticiyim. Bu sözler ne bir eğitimciye ne de bir insana yakışır. Hatalıyım çünkü istemeden farklı cümleler kullandım. 30 yıllık memuriyetimi bir cümlede bitirdim" dediği öğrenildi. Aydın'ın müdürlüğünü yaptığı Dumlupınar İlköğretim Okulu'nun mezunları arasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile ünlü sanatçı Tarık Akan'ın da bulunduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber