22 Şubat 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2012 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22 Şubat 2012 Çarşamba

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'e Gazi Üniversitesi tarafından Fahri Doktora Payesi verilecek. (14.00)

Çin Devlet Başkan Yardımcısı Xi Jinping, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul'daki Türk-Çin İş Forumu'na katılacak.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ?Türkiye'nin 2012 BM Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı'na (Rio+20) Hazırlıklarının Desteklenmesi Projesi? kapsamında Ankara'da düzenlenecek Sürdürülebilir Kalkınma: Geleceği Sahiplenmek konulu panelin açılışında konuşacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ?Çocuklar İçin Adalet' projesinin açılışına katılacak. (11.00)

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, ?TL Simge Yarışması'nın sonuçlarını açıklayacak. (15.30)

Yargıtay'da 2012 yılına 554 bin dosya devretti (Özel)

Yargıda iş yükünü azaltmak amacıyla yeni düzenlemeler içeren 3. reform paketi Meclis'te görüşülmeyi beklerken; Yargıtay'ın istatistikleri iş yükünü gözler önüne seriyor. 2010 yılından 2011'e devreden dosya sayısı 536 bin 314 iken; 2011 yılından 2012 yılına devreden dosya sayısı ise 554 bin 226 oldu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü'nde taşkınlarla alakalı istişare toplantısı düzenleyecek. (09.30)

Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar, Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenecek basın toplantısına katılacak. (12.00)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'da balıkçılık sektörü ve sorunlarıyla ilgili toplantıya katılacak. Bağış, ile Küçükçekmece Belediyesi Balık Pazarı ve Bayrampaşa Emekli Evi'nin açılışını yapacak. (09.30/16.00)

Hayatını kaybeden Güllüoğlu Baklavaları'nın kurucusu Hacı Mustafa Güllü (86), İstanbul Fatih Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Kozlu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. (15.30)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir'de, Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu'nun kahvaltısı ile TTNET "Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek" Projesi açılışına katılacak. (09.00)

Türkiye-Azerbaycan Dernekleri Federasyonu ve Türk Dünyası İktisadi Araştırmalar Topluluğu tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi'nde "Hocalı Katliamı ve Sözde Ermeni Soykırımı" konulu konferans düzenlenecek. (13.30)

Erzurum Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon'da ?Türk Gençliği ve Milli Meselelerimiz' konulu panel düzenlenecek. (14.00)

Bursa'da 23-26 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek, sağlık, gıda, mobilya, dekorasyon ve gelin-damat fuarının tanıtım toplantısı yapılacak. (11.30)

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen)'nın kuruluşunun 20. yılı sebebiyle basın toplantısı düzenlenecek. (10.00)

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sinerji Kulübü tarafından düzenlenen Teknoloji ve Girişimcilik Zirvesi başlıyor.

ÇÜ Mithat Özsan Amfisi'nde gerçekleştirilecek zirve iki gün sürecek. (10.30)

Erzurum şehir merkezinde yaşanan trafik problemi Başbakanlık'a taşındı. Atatürk Üniversitesi öğrencileri, şehirde son zamanlarda yaşanan trafik kazalarında öğrencilerin yaralanması ve halk otobüslerinde sağlıksız ortamlarda yolculuk edilmesi nedeniyle Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)'ne dilekçe gönderme kampanyası başlattı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gürcistan'da temaslarda bulunacak. Şahin, akşam saatlerinde Tiflis'ten Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geçecek.

Türk Hava Yolları (THY), Rusya'nın en büyük havayolu şirketlerinden UTair'le işbirliği anlaşması imzaladı. Rusya'nın Ural bölgesi Tümen kentinde THY Genel Müdürü Temel Kotil ve UTair Genel Müdürü Andrey Martirosov arasında imzalanan işbirliği anlaşmasına göre, Rus yolcular tek biletle dünyanın 190 noktasına, Türk yolcular da tek biletle Rusya'nın her noktasına uçabilecek.

AVRASYA FEED

SPOR

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında oynayacağı Eskişehirspor maçının hazırlıklarına devam edecek. (11.00)

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Beşiktaş'a konuk olacak olan Portekiz ekibi Braga, İstanbul'a gelecek. Teknik direktör basın toplantısı düzenleyecek ve konuk ekip son çalışmasını maçın oynanacağı Fiyapı İnönü Stadı'nda yapacak. (16.30/20.30/21.00)

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Braga'yı konuk edecek olan Beşiktaş'ta teknik direktör Carlos Carvalhal basın toplantısı düzenleyecek. Siyah ? beyazlı ekip maçla ilgili son çalışmasını da kendi tesislerinde yapacak. (17.30/18.00)

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Samsunspor ile karşılaşacak olan Bursaspor, hazırlıklarına Özlüce Tesisleri'nde devam edecek. (11.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber