Sağlık Bakanlığı 4/B'li eş durumu kurasına 6 kişi başvurabildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Şubat 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığının 4B'li eş durumu kurasındaki gariplik başlığıyla yayınlanan haberde "Pozisyonunun vizeli olduğu il'de fiilen en az bir yıl çalışmış olan Bakanlık 4/B sözleşmeli personeli" başvuru yapabilecektir. Ancak, 4 Haziran 2011 tarihli 632 sayılı KHK ile sözleşmeli personelin çoğu kadroya geçtiği için bu şartı sağlayabilecek personel var mıdır?? diye sorulmuştu...

Sağlık Bakanlığı Personel Şube Müdürlüğü'nün resmi sitesinde 22.02.2012 tarihinde yapılan açıklamaya göre PBS üzerinden yapılan (88) başvurudan; (6) başvurunun uygun olduğu açıklandı...

SAĞLIK BAKANLIĞININ AÇIKLAMASI

4/B Sözleşmeli Personelinin Eş Durumu Nedeniyle Görev Yeri Değişikliği Başvurularının Değerlendirilmesi Hakkında

Bakanlığımız 4/B sözleşmeli personelinin eş durumu nedeniyle görev yeri değişikliği başvuruları; 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 3 üncü maddesi ile Sağlık Bakanlığı 4/B Sözleşmeli Personelinin Yeniden Hizmete Alınması ve Kurum İçi Yer Değişikliğine Dair Yönerge'nin 7 ve 12 nci maddesi hükümleri esas alınarak değerlendirilmiştir.

Bu şekilde yapılan değerlendirme neticesinde, PBS üzerinden yapılan (88) başvurudan; (6) başvurunun uygun olduğu, (82) başvurunun ise uygun olmadığı anlaşılmıştır.

Başvurusu uygun olanlara ait (Ek?1) liste ile başvurusu uygun olmayanlara ait (Ek?2) liste http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilmiştir.

Uygun başvuru sayısı, ilan edilen boş pozisyon sayısından daha az olduğundan, noter tarafından kura yapılması gerekli görülmemiştir.

Başvurusu uygun olanların il'ler arası görev yeri değişikliği işlemleri anılan Yönerge'nin 7 nci maddesinin onbirinci fıkrası uyarınca yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber