Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve sel uyarısı

Haber Giriş : 23 Şubat 2012 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den Türkiye'nin bazı bölgeleri için kuvvetli yağış ve sel uyarısı yapıldı...

Türkiye, Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı sistemin etkisi altına giriyor. Buna karşılık Marmara'da sıcaklığın 8 ila 10 derece artması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç ve batı bölgelerde kuvvetli lodosla birlikte hissedilir derecede (8 ila 10) artacak, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, batı bölgelerde görülecek olan yağışların; öğle saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde, gece saatlerinde Antalya'nın doğu ilçeleri ile Isparta çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz ve Ege'de öğle saatlerine kadar kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren Marmara ve Güney Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların öğle saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'nın doğu ilçelerinde sağanak; gece saatlerinde Isparta çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU'DA KIŞ

Doğu Anadolu Bölgesin'de gece en düşük hava sıcaklığı eksi 31 derece ile Ağrı'da ölçüldü.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilin bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu BÖlgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Ağrı'da eksi 31, Erzurum'da eksi 29, Ardahan'da eksi 26, Kars'ta eksi 24, Bayburt'ta eksi 19, Erzincan'da eksi 16 ve Iğdır'da eksi 10 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum, Ağrı ve Ardahan'da eksi 10, Bayburt'ta eksi 6, Kars'ta eksi 5, Erzincan'da eksi 3 ve Iğdır'da 4 derece olması bekleniyor.

Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da 88, Ağrı'da 37 ve Iğdır'da 2 olmak üzere toplam 127 köyle ulaşım sağlanamıyor. Söz konusu yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerince başlatılan karla mücadele çalışması sürdürülüyor.

Bazı köylerde hasta nakillerinde sıkıntı yaşandığı, Erzurum'da son 24 saatte, yolu kapalı olan köylerden 5 hastanın karla mücadele ve sağlık ekiplerince hastaneye ulaştırıldığı ifade edildi.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber