OYAK'a bir inceleme de SGK başlattı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 03 Mart 2012 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK), Sayıştay ve Hazine uzmanlarının ardından şimdi de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanları OYAK'ı mercek altına aldı.

OYAK'tan verilen emekli ikramiyelerinin neye göre hesaplandığını araştıracak olan uzmanlar, TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan OYAK Alt Komisyonu'na rapor verecek. OYAK'ın iyi yönetilmediği, denetlenmediği, zarar ettirildiği, tazminatların birikim değil, rütbe esasına göre ödendiği yönündeki çok sayıda iddiayı içeren başvurular üzerine harekete geçen MEclis OYAK Alt Komisyonu, Sayıştay, SPK ve Hazine Müsteşarlığı elemanları aracılığıyla inceleme ve denetleme yapılması kararı aldı. Alt komisyonda kabul edilen bu karar Dilekçe Komisyonu'ndan da geçti. Komisyon bu birimlere yazı göndererek inceleme yapılmasını talep etti. Komisyon şimdi de, OYAK'ta tazminatların rütbe esasına göre hesaplandığı iddiaları için inceleme yapılması kararı aldı. SGK uzmanları, OYAK'ta verilen emekli ikramiyelerinin neye göre hesaplandığını inceleyecek. Birikim esaslı mı, rütbe esaslı mı hesaplandığını tespit edecek olan uzmanlar, Alt Komisyona rapor verecek.

Suç duyurusunda bulunulabilecek

Komisyon, uzmanların hesapları ?rütbe esaslı' olduğu sonucuna varması halinde, bunun kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacak. Alt Komisyon Başkanı İsmail Aydın, komisyona rütbe esasına göre hesaplandığı iddiasıyla çok sayıda başvuru yapıldığını belirterek, ?Rütbe esaslı olursa kanuna aykırı bir şey söz konusudur. İlgililer hakkında suç duyurusunda bulunulur? dedi.

OYAK yöneticilerinin tazminatların birikim esaslı hesaplandığı yönünde bilgi verdiğini belirten Aydın, ?OYAK, ?rütbe esaslı değil herkesin birikimine göre' diyor. İddia sahipleri, hesaplamanın ?rütbe esasına göre' yapıldığını iddia ediyor. Üçüncü bir tarafsız birimin incelemesiyle ancak doğru bilgi edinilebilir? diye konuştu. NEŞE SARIDOĞAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber