Personel reform taslağının temel dökümanları bakanlara dağıtıldı

Haber Giriş : 24 Mayıs 2005 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, muhtar maaşlarının yüzde 100 oranında arttırıldığını açıkladı. Bu kararla, köy ve mahalle muhtarlarının 120 YTL olan maaşları 240 YTL'ye yükselecek.

Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından bir açıklama yapan Çiçek, Süper Lig şampiyonluğunu kazanan Fenerbahçe'yi kutlayarak, Galatasaray'ı da centilmence mücadelesinden dolayı tebrik etti. Çiçek, Türk takımlarının Avrupa'daki turnuvalarda da başarıları tekrarlamaları dileğinde bulundu.

Toplantıda, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in, orta vadeli programla ilgili bilgi sunduğunu kaydeden Çiçek, 2003 yılında çıkartılan Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu gereği gelir-gider hesaplarının 3 yılda bir değerlendirildiğine işaret etti. Çiçek, toplantıda Kamu Personel Rejimi'nin de gündeme geldiğini ifade ederek, tasarı ile ilgili kısa bilgi verildiğini ve temel dokümanların dağıtıldığını belirtti. Kamu Personel Reformu'nun çok kapsamlı bir tasarı olduğuna dikkat çeken Çiçek, dağıtılan dokümanların ilgili bakanlıklar tarafından inceleneceğini ve konunun önümüzdeki Bakanlar Kurulu'nda ele alınacağını belirtti.

Türkiye'de 60 bin köy ve mahalle muhtarı olduğunu hatırlatan Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda muhtar maaşlarının yüzde 100 oranında arttırılmasına karar verildiğini bildirdi. Düzenlemenin kararname şeklinde gerçekleştirileceğini kaydeden Çiçek, Maliye Bakanlığı'nın kararnameyi süratle hazırlayacağını söyledi. Bu kararla, köy ve mahalle muhtarlarının maaşları 120 YTL'den 240 YTL'ye yükselecek.

Mayıs ayından itibaren Türkiye'nin büyük bölümünde hasat mevsiminin başladığına işaret eden Çiçek, buğday taban fiyatlarının erken açıklanmasının, çiftçinin önünü görmesi açısından önem taşıdığını vurguladı. Çiçek, buğday taban fiyatlarının yarın Başbakan Erdoğan tarafından TBMM Grup Toplantısı'nda açıklanacağını duyurdu. Belirlenen rakamların, ülke nüfusunun yüzde 30-35'ini ilgilendirdiğini dile getiren Çiçek, bütçe imkanları içinde çiftçilere daha fazla verebilecekleri konusu üzerinde uzun uzun durduklarını belirtti.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün, toplantıda dış siyasi gelişmeler konusunda bilgi verdiğini anlatan Çiçek, kurulda ayrıca TBMM gündeminin de ele alındığını söyledi. Meclis'in 1 Temmuz'da tatile gireceğini ifade eden Çiçek, Haziran ayı içinde Meclis gündeminde neler konuşulacağını değerlendirdiklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber