Dünya'da 8 yıl kesintisiz eğitim uygulayan kaç ülke var?/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Mart 2012 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, ?Dünyada 205 ülke arasında İrlanda dışında kesintisiz eğitim uygulayan hiçbir ülke bulunmuyor. 4+4+4'e itiraz edenler önce dünyaya baksın? dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ?205 ülke içerisinde sadece İrlanda'da 8 yıllık kesintisiz eğitim var onun dışında hiçbir ülkede böyle bir eğitim söz konusu değil? dedi. Rixos Hotel'de düzenlenen ?Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Artırılması Projesi Tanıtım Toplantısı'nda gazeteciler ile bir araya gelen Ömer Dinçer, yeni eğitim sistemine ideoloji yerine daha rasyonel bakılması gerektiğine vurgu yaparak şimdiki eğitim sisteminin katı bir eğitim şekli olduğunu aktardı. Bakan Dinçer, 205 ülke içerisinde sadece İrlanda'da 8 yıllık kesintisiz eğitim var onun dışında hiçbir ülkede böyle bir eğitim söz konusu değil. Eğitimi 12 yıla kesintisiz okutmak hiç akla mantığa sığmayan katı eğitim şeklidir. Bu ülke bunun altından kalkamaz ve hedeflediği noktalara ulaşamaz. Bu yüzden mutlaka eğitimin 12 yıla çıkması ve sistemin esnekleştirilmesi demokratikleştirilmesi gerekiyor? şeklinde konuştu. Bakanı Dinçer, ?CHP'nin araştırma diye kamuoyuna sunduğu şeyi ?metodolojik' olarak ele aldığınızda hiçbir değer ifade etmeyeceğini görebilirsiniz? dedi. Polemik yapmak istemediğini ifade eden Bakan Dinçer, şunları söyledi: ?Herkese, ?Zorunlu eğitimin dört yıla çekilmesini uygun buluyor musunuz?? diye sorarsanız, orada yüzde 100 oranında uygun bulmuyoruz cevabı çıktığında bunun arkasından toplum adına yorum yapamazsınız. Çünkü kamuoyuna yanlış bilgi vermiş olursunuz, yanlış bilgi üzerine insanların tepkilerini değerlendirmiş olursunuz.?

?CHP yeni bir yöntem sunmuyor'

CHP'nin uzlaşma çağrısı ile ilgili bir soru üzerine de Bakan Ömer Dinçer, ?Uzlaşma çağrısı AK Parti'ye yönelik bir çağrı. Ona benim buradan cevap vermem doğru olmayabilir, ama Milli Eğitim Bakanı olarak bu uzlaşma çağrısı ile ilgili şunu söyleyebilirim: Eğitim kesintisiz 12 yıl olması mümkün olmayacağına göre, onlar eğitimin kesintili hale getirilmesi konusunda ne düşünüyorlar, kamuoyu ile paylaşsınlar. Bu zamana kadar uzlaşma önerisi sadece kelime olarak ?uzlaşalım?dan öteye gitmedi?dedi. Toplantıda kız çocuklarının okullaşmasıyla ilgili spot film de basına tanıtıldı.

Hamza Erdoğan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber