Muhtarlar, DEDAŞ Müdürü'nün ikinci kez görevden alınmasını protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da ikinci kez görevden alınan DEDAŞ Müdürü Nihat Nurbaki için 150'e yakın mahalle ve köy muhtarı eylem yaptı. DEDAŞ Diyarbakır Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan muhtarlar, Nurbaki'nin ikinci kez görevden alınmasına tepki gösterdi.

Muhtarlar adına açıklamayı yapan Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi Muhtarı Mehmet Kadri Hocaoğlu, DEDAŞ İl Müdürü Nihat Nurbaki'nin ikinci kez görevden alındığını hatırlattı.

Nurbaki'nin görev süresi boyunca birçok başarılı projeye imza attığını belirten Hocaoğlu, ?Buradan siyasetçilere sesleniyoruz. Ellerinizi DEDAŞ'tan çekin. Mesai kavramı gözetmeden köy-köy, mahalle-mahalle gezen, sürekli vatandaşlarla iç içe olan Nihat Nurbaki'nin bir kez daha görevden alınması kararını kınıyoruz. Gece-gündüz demeden elektrik sorunlarının çözümü için çaba harcayan ve bu konuda oldukça bir mesafe kaydeden Nurbaki'den ne istiyorsunuz?? diye sordu.

Hocaoğlu, adam kayırmadığı, torpile prim tanımadığı ve sadece işini yaptığı için Nurbaki'ye destek olması gerekenlerin, aylardır görevini yapmasına engel olduğunu kaydetti.

Hocaoğlu, ? Oysaki şehir merkezi başta olmak üzere bütün ilçeler ve bağlı köylerinde birçok elektrik şebekesinin altyapısı yenilendi, yeni trafolar hizmete girdi, aksayan trafo ve altyapı sistemleri yenilenerek güçlendirildi. Üstelik bunlar yapılırken, birçok vatandaşımıza istihdam olanağı sağlandı. DEDAŞ'ın hizmet kapasitesi ve personeli güçlenerek, daha kaliteli hizmet sunulmaya başlandı. Kanayan yara haline gelen elektrik sorunlarına cerrahi müdahaleyi yapan ve oldukça başarılı olan bir kurum amirine hepimizin destek olması gerekmez mi? Siz vatandaşa hizmet edecek birini değil, size kapı kulluğu yapacak birini arıyorsunuz. Peki, bu milletin beklentileri, talepleri, ihtiyaçları hiç mi umurunuzda değil? Başarılı olmuş kurum amirleriyle uğraşmaktan başka işiniz yok mu sizin? Yoksa birtakım gizli hesaplarınız var da onun için mi bütün çabalarınız?? sorusunu yöneltti.

Diyarbakırlı muhtarlar olarak Nurbaki'nin yanında olduklarını göstermek için bir araya geldiklerini anlatan Hocaoğlu şöyle devam etti: ?Nurbaki'nin başlattığı projeleri sürdürürken, birdenbire görevden alınan Nurbaki'den sonra çalışmalar durma noktasına gelmişti. Ancak mahkeme kararıyla yeniden göreve gelmiş ve gelir gelmez kolları sıvayıp çalışmalara başlamıştı. Vatandaşlar ve STK'lar olarak çok sevinmiştik. 24 saat telefonunu açık tutan, dağ bayır dolaşan bir kurum amirinin görevde olması açıkçası bizi mutlu ediyordu. Demek ki rant peşinde koşan birileri, bu durumda hoşnut değilmiş. Başkent Ankara'da, Diyarbakır'ın sorunlarını çözmek için çaba sarf edeceklerine tam tersine, çözüm üretenlerin ayağına bağ olmaya çalışıyorlar. Bugün onun başına gelenler, yarın başka başarılı bürokrat ve kurum amirlerinin de başına gelebilir. Elektrik sorunlarının kalıcı ve köklü çözümlere ulaşması için 15 milyon lira tutarında bir kaynak aktarıldığı şu günlerde, acaba birileri bu kaynaktan pay alma çabasında mı diye düşünmeden edemiyoruz. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. İnanıyoruz ki yüce Adalet, hakkın ve haklının yanında olacak ve çıkar peşinde koşanlara bir kez daha gereken cevabı verecektir.?

Geçen yıl 20 Ağustos'ta görevinden alınan DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Nihat Nurbaki, hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alındığını belirterek, İdare Mahkemesine açtığı davayı kazanmış 14 Aralık 2011'de tekrar görevine dönmüştü. Nurbaki, iki gün önce ikinci kez görevden alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber