CHP ve KESK 4+4+4 Yasa Tasarısı'na karşı vatandaşları sokağa çağırdı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2012 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siyasi partiler, sendikalar ve STK'lar yaptıkları ortak çağrı ile 4+4+4 Yasa Tasarısı'na karşı vatandaşları sokaklara çağırdı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB başta olmak üzere CHP, BDP gibi siyasi partiler ve STK'ların desteği ile '4+4+4 Yasa Tasarısı'na karşı veliler ve öğrenciler sokak eylemlerine davet edildi. Düzenlenen toplantıda ilk olarak söz alan KESK Başkanı Lami Özgen, Eğitim Sen'in sevk eyleminde alanlara çıkan eğitim emekçileri ile yan yana olacaklarını söyledi. Eğitimciler, öğrenciler ve velilerle el ele vererek okulların etrafında zincir oluşturacaklarını açıklayan Özgen, "Toplumun ve eğitim sisteminin gerçek ihtiyaçlarının tamamen dışında gündeme getirilen bu yasa teklifi, asıl muhatapları olanları dışlayan bir şekilde Meclis gündemine geldiğinde, Eğitim Sen'in yapacağı greve destek olacağız. Başta Ankara olmak üzere tüm illeri eylem alanına çevireceğiz." diye konuştu.

CHP'Lİ VEKİL: ZAMAN SOKAK ZAMANIDIR

CHP Mersin milletvekili Aytuğ Atıcı da artık sokak zamanı olduğunu, konuşmanın fazla anlamı olmadığını kaydetti. Sözün bittiği noktada olduklarını vurgulayan Atıcı, "Burada bunun altını önemle çizmek istiyorum. Eğitim önemli bir konudur. Bizden sonraki nesilleri ilgilendirir. Ama ne olur, AKP bunu geçirir, AKP'nin ömrü biter, halk bizi tercih ederse biz bu yasayı usulüne uygun şekilde yine çağdaş duruma getiririz. Fakat parlamenter demokrasinin bitmesi demek, Türkiye'nin bitmesi demektir. Artık sokak zamanıdır. Konuşmanın fazla anlamı yoktur. Sözün bittiği noktadayız. Anneler, babalar, öğretmenler ve çağdaşım diyen herkese sesleniyorum; çocuklarınızın hakkını arayın." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise bu yasanın sadece siyasal partinin sorunu olmadığını, Türk yurttaşların ortak sorunu olduğunun altını çizerek, bu yasaya her anlamda karşı çıkacaklarını, alanlarda ve toplumun her yerinde bu karşı çıkışı göstereceklerini kaydetti.

CHP İzmir milletvekili Musa Çam, CHP ve diğer muhalefet partileri olarak AK Parti'nin bu saldırgan tavrına karşı mücadele edeceklerini, demokrasi mücadelesi veren diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte olacaklarını belirtti.

Bu yasanın karşısında olacaklarını dile getiren BDP milletvekili Özdal Üçer, buna karşı bir demokrasi cephesinin ortak mücadele etmesi için öğrencileri, velileri, öğretmenleri ve STK'ları ortak mücadeleye davet etti.

Açıklamanın ardından 4+4+4 Yasa Tasarısı'na karşı yarın Mimar Kemalettin İlköğretim Okulu'nda yapılacak eyleme vatandaşların katılımı için çağrıda bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber