Bakan Yazıcı'dan kredi kartı üyelik aidatı açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2012 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Yargıtay'ın ''kredi kartlarından alınan yıllık üyelik aidatının geriye dönük olarak on yıl boyunca talep edilebileceğine'' ilişkin kararını değerlendirirken, ''Bakanlığımız bu süreçte bir yol haritası belirleyerek, 'sen şöyle yap, sen böyle yap' diyecek durumda değil'' dedi.

Bakan Yazıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen ''Yeni Türk Ticaret Kanununun Mükelleflere Etkileri'' konulu konferansın ardından basın mensuplarının sorunlarını yanıtladı.

Bir gazetecinin, kredi kartlarından alınan yıllık üyelik aidatına dair yargı kararını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Yazıcı, Yargıtay'ın söz konusu konuyla ilgili farklı kararlarının olduğunu belirterek, Bankalar Birliği'nin ve tüketici derneklerinin konuyla ilgili görüşlerininde farklı olduğunu söyledi.

Herkesin sözleşmeyle altına imza attığı yükümlülükleri yerine getirmek zorunda olduğunu ifade eden Yazıcı, toplumda kredi kartı edinme konusunda yaygın bir eğilimin olduğunu, kredi kartına sahip olmanın bir statü sembolü olarak görüldüğünü dile getirdi.

Gelinen süreçte bankaların tüketicilerin hak ve hukukunu daha çok gözetecek biçimde faaliyette bulunmasının ve tüketicinin de aynı hassasiyetle hangi sorumluluğun altına imza attığını bilmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Yazıcı, şunları kaydetti:

''Bakanlığımız bu süreçte yol haritası belirleyerek, 'sen şöyle yap, sen böyle yap' diyecek durumda değil. Anlaşmazlıklarda son sözü söyleyecek merci yargıdır. Yargı kararını vermiş biz de bu süreci izliyoruz. Biz bunlardan yola çıkarak Tüketici Kanununun yeniden yazılması için çalışmalara başladık. Bu konuda uzmanlar ve alanın paydaşları görüşmelere devam ediyor.''

Gülyazı'nın da aralarında olduğu yeni sınır noktalarıyla ilgili gelinen durumun ne olduğuyla ilgili diğer bir soruya ise Yazıcı, ''Yapılan çalışmaları içeren raporu sayın Başbakana ilettim. Bu konuda bizim yapacaklarımız kadar komşu ülkelere de sorumluluk düşüyor. Bu konu Irak'a yapılacak ziyaretlerde ele alınacak'' yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber