Başbakanlık bürokratlarına Türk Sanat Müziği Kursu'

Haber Giriş : 25 Mayıs 2005 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Vakfı, bürokratlara özel ?Türk Sanat Müziği Kursu? düzenledi. Yoğun bir yılın ardından yaz aylarında Türk Sanat Müziği ile huzur bulacak olan üst düzey bürokratlara noteden solfeje kapsamlı bir eğitim verilecek. Şimdi Ankara'da Sanat Müziği'ne destek amaçlı bir koro kuran milletvekillerinin mi yoksa bürokratların mı daha güzel şarkı söyleyeceği merak ediliyor.

Popüleritesini günden güne yitiren Türk Sanat Müziği'ne devletin zirvesi sahip çıkıyor. Pop müziğin cinselliğe dayalı olduğunu savunarak Türk Sanat Müziği'ni yaşatma amaçlı bir koro kuran AKP milletvekillerinden sonra bürokratlar da kolları sıvadı. Başbakanlık Vakfı tarafından düzenlenen Sanat Müziği kursuna üst düzey bürokratlar yoğun ilgi gösterirken, Ankara kulislerinde bürokratların milletvekillerinden daha başarılı olacağı beklentisi var. Çünkü bürokratlar, repertuar çalışmasının yanı sıra noteden solfeje hatta Türk Sanat Müziği tarihine kadar detaylı bir eğitim de alacak.

Başbakanlık bürokratları yoğun tempoyla yorulan ruhlarını Türk Sanat Müziği ile dinlendirecek. Başbakanlık Vakfı'nın düzenlediği ?Türk Sanat Müziği? kursuna çok sayıda üst düzey bürokratın da başvurduğu belirtiliyor. Önce nota, solfej ve Türk Sanat Müziği tarihi deslerine katılacak olan bürokratlar daha sonra geniş bir repartuar üzerinde çalışmaya başlayacak. Bürokratların repertuarında yer alacak parçalardan bazıları şunlar:

?Ağlamakla inlemekle ömrüm gelip geçiyor?

?Bahar bitti güz bitti, artık bülbül ötmüyor?

?Gözlerinin içine başka hayal girmesin?

?Bir ihtimal daha var, o da ölmek mi dersin?

?Geçti sevdalarla ömrüm, ihtiyar oldum bugün?

?Tadı yok sensiz geçen ne baharın ne de yazın?

habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber