İstanbul'da izinsiz gösterinin maliyeti 1 milyon TL

Haber Giriş : 19 Mart 2012 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, izinsiz nevruz kutlamaları sırasında kentin toplu ulaşımına yaklaşık 1 milyon 80 bin liralık zarar verildiğini bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, izinsiz nevruz kutlamaları sırasında çıkan olaylarda 14'ü Metrobüs hattında olmak üzere, 39 İETT otobüsünün göstericilerin attığı taşlardan hasar gördüğü bildirildi.

Belediyenin Trafik Müdürlüğü'ne ait, çocuklar için trafik eğitiminde kullanılan otobüsün de yakıldığı belirtilen açıklamada, göstericilerin Ulaşım AŞ İstanbul Metrosu hafif tramvay hattında da 6 tramvaya hasar verdiği, vagonların çok sayıda camını kırdığı, jeton satış makinesi ve turnikeleri kullanılamaz hale getirdiği kaydedildi.

Açıklamada, metrobüs hattında 5 adet iade validatörü akbil cihazı, güvenlik kulübesi, 1 adet raket camı, 42 adet üst geçitte ve üst geçit rampasında bulunan korkuluk camları, E-5 üzeri karşılıklı otobüs durağı camlarının da göstericiler tarafından kırıldığı bildirildi.

Yenikapı'dan Zeytinburnu sahile kadar olan hatta 42 otobüs durağının göstericiler tarafından parçalandığı belirtilen açıklamada, ''İstanbul'da toplu ulaşıma verilen maddi zararın genel toplamı yaklaşık 1 milyon 80 bin lira olarak tespit edildi'' denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber