Üniversiteli öğrencilere Çanakkale askerinin menüsü dağıtıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2012 15:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çukurova Üniversitesinin (ÇÜ) tüm yemekhanelerinde menü olarak 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıl dönümü dolayısıyla o dönem askerlerin kumanyasında bulunan üzüm hoşafı, yağlı buğday çorbası ve ekmek verildi.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 97. yıl dönümü nedeniyle ÇÜ Rektörlüğü ve Öğrenci Konseyinin düzenlediği etkinlikte üniversite yemekhanesinde öğrencilerle birlikte tabldotla aldığı üzüm hoşafı ve buğday çorbasını yiyen Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Çanakkale şehitlerini farklı bir şekilde andıklarını söyledi.

Çanakkale'deki bütün şehitlerin anısına, askerlerin o dönemdeki yemek menüsünü üniversite yemekhanelerinde ücretsiz dağıttıklarını ifade eden Akınoğlu, ?Tüm yemek hanelerinde aynı kumanyayı veriyoruz. Sadece merkez yemek hanede değil ilçelerimizdeki yüksek okullarımızda da aynı kumanya veriliyor. O savaşta askerlerimizin yaşadığı güçlükleri hatırlama, torunlarına bu ülkeyi bırakmak için ne kadar fedakarlıklar yaptıklarının anlaşılması amacıyla etkinliği gerçekleştirdik.. Üniversite öğrencilerimize teşekkür ediyorum bu günü anlamlı kıldıkları için. Şehitlerimizi sadece törenlerde anmak yerine öğrencilerimize hissettirmek, onlara aynı ortamı yaşatma adına bu aktiviteyi yaptık. Bu tür etkinliklerin daha anlamlı olacağını düşünüyorum. Masamızda, Diyarbakırlı, Şırnaklı ve İstanbullu da var. Hep beraber bu güzel menüyle Çanakkale Savaşını bir kez daha hatırlıyoruz.? dedi.

ÇÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Serdar Tat ise etkinliği üniversitelilerin Çanakkale atmosferini hissetmeleri için düzenlediklerini söyledi. Yemekhane önünde savaşı hatırlatan bazı stantlar kurduklarını ifade eden Tat şunları kaydetti: ?Burada bir mermi standımız var. Metre kareye 6 bin mermi düşmüş, bu dehşet bir olaydır. O zanlar annelerimiz evlatlarını kurban olsunlar diye kınalayıp yollamışlar. Biz de bu durumu burada temsilen sembolize ettik. Tüm öğrencilere buğday çorbası ve üzüm hoşafı vererek onların ne zor şartlar altında mücadele ettiklerini arkadaşlara göstermek istedik."

Etkinliği çok anlamlı bulduklarını söyleyen öğrenciler ise, ellerine kına yaktırarak mermi stadının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber