23 Mart 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2012 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23 Mart 2012 Cuma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Harp Akademileri Komutanlığı'nı ziyaret edecek, Komutanlık'ta verilen konferansa katılacak. Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere Güney Kore'ye hareket edecek. (14.30/15.00/19.00)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Hilton Otel'de 'Sosyalist Enternasyonal Toplantısı'na katılacak. (10.00)

Şırnak'ın Silopi ilçesi Cudi Dağı kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat polislerinin cenazeleri memleketlerinde toprağa verilecek. Şehitlerden Başpolis Kadir Can'ın cenazesi Antalya Muratpaşa Cami'nde kılınacak cenaze namazının ardından Uncalı Mezarlığı'ndaki şehitlikte, Mustafa Erdoğan'ın cenazesi Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde, Recep Topaloğlu'nun cenazesi ise Kocaeli'de törenlerle defnedilecek.

Trafik kazalarına karışan 28 bin sürücü adliyeye sevk edildi (Özel)

Trafik kazalarının sebeplerinin başında sürücü kusurları geliyor. 2012'nin ilk iki aylık döneminde kazalara karışan 27 bin 823 sürücü Cumhuriyet Savcılıklarına sevk edildi. Aynı dönemdeki 46 bin 482 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasında, sürücülerin hatasının bulunduğu kaza sayısı ise 15 bin 901. İki aylık dönemde alkollü araç kullandıkları gerekçesiyle 13 bin 985 sürücünün de ehliyetine el konuldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Turgut Özal Üniversitesi Münazara ve Diplomasi Kulübü'nün Ankara'da organize ettiği 'Türkiye'nin Tarım Politikaları' konulu konferansa katılacak. (15.00)

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ankara Ramada Plaza Otel'de düzenlenecek ?Genç Anayasa Çalıştayı'na katılacak. (10.00)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak. (10.30)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye-Hollanda Dostluk Derneği ve Türkiye-Hollanda Parlementolararası Dostluk Grubu tarafından organize edilen iş forumuna katılacak. (10.30)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Trabzon ve Rize'de açılış ve temel atma törenleri ile çeşitli toplantılara katılacak.

Bursa polisi ?Hanımağa Çetesi'ni çökertti

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 35 ayrı suça karıştıkları ve esnaflardan haraç aldıkları ileri sürülen ?hanımağa' çetesi polis operasyonuyla çökertildi. Polisin 6 aylık teknik takibi sonrası başlatılan operasyonda 15 kişi gözaltına alınırken, soruşturma kapsamında halen cezaevinde bulunan 6 kişi de adliyeye sevk edildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Gönül Dostları Sofrası'nda muhtarlara bilgisayar dağıtımı yapacak. (10.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kayseri Melikşah Üniversitesi'nde, TÜBİTAK Bölge elemeleri sonucunda dereceye giren proje sahibi öğrencilerin ödüllerini verecek. (10.00)

KKTC Başbakanı İrsen Küçük Manisa'da, Vali Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü ziyaret edecek. (09.00- 09.30)

Suriyeli çocuklar, savaş yüzünden yarım kalan eğitimlerini Türkiye'de sürdürüyor (Özel)

Suriye'den Türkiye'ye sığınan ailelerin çocukları yine aynı kaderi paylaşan öğretmenler tarafından okutuluyor. Farklı branşlarda mesleklere sahip 16 gönüllü öğretmenin Hatay'daki yardım severlerin de desteğiyle açtığı okulda yaklaşık 150 öğrenci eğitim görüyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Brüksel'deki temasları sürüyor. Bağış ve Davutoğlu, Türkiye-AB siyasi diyalog toplantısına katılacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun'u kabul edecek.

SPOR

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek ve yarı final kura çekimi, İstanbul'da Ataköy Olimpiyatevi'nde TFF ve kulüp yetkililerinin katılımıyla yapılacak. (11.00)

Beko Basketbol Ligi'nde 24. hafta maçları iki karşılaşma ile başlayacak. Günün maçlarında Fenerbahçe Ülker ile Aliağa Petkim ve Pınar Karşıyaka ile Tofaş karşı karşıya gelecek. (20.00/16.00)

Spor Toto Süper Lig'de 32. hafta maçlarının hazırlıkları takip edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber