Ankara Valiliği'nden KESK'e 'eyleminiz yasal değil' uyarısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2012 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Valiliği, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)'na bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen)'nı, 28-29 Mart tarihlerinde yapmayı planladığı gösterilerin yasal olmadığı konusunda uyardı.

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, haber ve duyumlardan KESK'e bağlı Eğitim-Sen organizesinde 4+4+4 tasarısını protesto etmek amacıyla tüm illerden Ankara'ya kitlesel eylem yapmak üzere çağrı yapıldığı ve 28-29 Mart tarihlerinde Ankara'da eylem ve basın açıklaması adı altında kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenmek istendiği hatırlatıldı. Açıklamada, "Ankara'da 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümleri uyarınca, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak yerler önceden belirlenmiş ve ilan edilmiştir. Kanunların işbu açık hükümleri karşısında, Ankara'da gerekçesi ne olursa olsun kanunsuz hiçbir eylemin gerçekleştirilmesi yasal olarak mümkün değildir. Ankara'da 2911 Sayılı Kanun hükümlerine göre bildirimde bulunulması ve daha önceden ilan edilen yasal meydan, açık alanlar ile kapalı yerlerde yapılmak istenen toplantı ve gösteri yürüyüşleri demokratik ve hukuki anlayış içerisinde elbette değerlendirilmektedir. Bu duruma göre, adı geçen kuruluşlar tarafından Ankara'da organize edileceği ve gerçekleştirileceği ilan edilen protesto eylemi, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na açıkça aykırıdır ve Anayasa ile kanunların açık olarak yasakladığı durum, tutum ve eylemler demokrasinin güvencesi altında olamaz ve de hiçbir kanunsuz eylem gerekçesi ne olursa olsun Ankara'da kabul edilemez." denildi.

Valilik, Ankara'da yasal olmayan herhangi bir eyleme tevessül edilmesi halinde, meydana gelebilecek her türlü olaylardan ve doğabilecek zararlardan organize eden kuruluşlar ve yöneticileri ile söz konusu eyleme katılanların sorumlu olacağını vurguladı. Valilik, kanunsuz eylemin güvenlik güçleri tarafından mutlaka engelleneceği ve eylemi organize edenler ile katılanlar hakkında da gerekli yasal işlemlerin yapılacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber