CHP, muayene ve ilaçta katılım payının iptalini istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2012 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM- CHP, muayene ve ilaçta katılım payına ilişkin hükmün iptali veyürürlüğünün durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

CHP'nin başvurusunda, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun'un bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması isteniyor.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin Anayasa Mahkemesi'ne sunduğu dilekçede, ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi için katılım payını 2 lira, vücut dışı protez ve ortezler, ayakta tedavide sağlanan ilaçlar için katılım payını yüzde 10 ile yüzde 20 oranları arasında olmak üzere SGK'ca belirlenmesi, ayakta tedavide sağlanan ilaçlarda reçetede yer alan 3 kaleme/3 kutuya kadar ilaç/ilaçlar için 3 lira, ilave her bir kalem/kutu ilaç için 1 lira olmak üzere katılım payı uygulamasında SGK'ya yetki verilmesine ilişkin hükmün anayasaya aykırılığı ileri sürüldü.

Dilekçede, muayene ve ilaçta katılım payına ilişkin hükmün iptali istendi. Emekli ikramiyesi ödemelerinin kıdem tazminatına hak kazanma şartlarına bağlanması şartının kaldırılması talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber