Emniyet'ten gösterilere yeni düzen

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Mart 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sadece toplantı ve yürüyüşlerle ilgili düzenlemeleri içeren 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na (TGYK) ?basın açıklamaları? ile ilgili yeni hükümler getirecek

TOLGA ŞARDAN Ankara

İçişleri Bakanlığı'nda incelemeye alınan değişiklik taslağına göre, kanuna, toplantı ve yürüyüşlerden ayrı olarak, basın açıklamaları konusunda özel hükümler eklenecek. Hazırlanan taslağa göre, gün batımından sonra basın açıklaması yapılamayacak.

Çevre ve gürültü kirliliğinin önlenmesi için basın açıklamaları, ses yayın cihazlarıyla yapılacak. Mitinglerin düzenlenmesi için sendikalar ve sivil toplum örgütleri gibi tüzel kişilikler de tertip heyeti olabilecek. Eylemlerde yaşanacak maddi zarardan tertip heyetleri sorumlu olacak.

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, EGM, yurt genelinde kitlesel protesto eylemleri, toplantı ve yürüyüşlerin düzenlendiği 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nda (TGYK) yeni düzenleme yapılmasını sağlamak amacıyla değişiklik taslağı hazırladı. İçişleri Bakanlığı'nın 2004 tarihli 100 numaralı genelgesinde yer alan, ancak kanunda açıkça tanımlanmayan basın açıklamaları konusunda, EGM, TGYK'da değişiklik yapılması için çalışma yürüttü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber