Sur İlçe Müftüsü hakkındaki iddialar için müfettiş görevlendirildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Nisan 2012 21:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Sur İlçe Müftüsü hakkındaki iddialar için müfettiş görevlendirildi

Hakkında bir çok iddia ortaya atılan ve ilçedeki Kur'an Kurslarını kapatmaya çalışmakla suçlanan Sur İlçe Müftüsü H.Y., müfettişlik oldu.

Aralarında İHL Yardımlaşma veDayanışma Derneği, Büro Memur-Sen, Memur-Sen, Eğitim-Bir-sen,İkra Eğitim Derneği, İğvan Der,Hür-Der,Birlik Haber-sen, Mustasaf Der,Bayındır Memur-Sen,Anadolu Gençlik, Öğ-Der,Özdür Eğitim-Sen,İnsa ve Erdem Der,Toç-Bir-sen,Enerji-Bir-sen ve Bem-Bir Sen'in de yer aldığı 21 sivil toplum örgütünün Diyanet İşleri Başkanlığı'na ortak şikayette bulunarak hakkındaki iddiaların incelenmesini istediği Sur İlçe Müftüsü Hasan Y., müfettiş kıskacına alındı.

DİYANET MÜFETTİŞ GÖNDERDİ

Diyarbakır'a gelen müfettişler, hem Y.'nin ifadesine başvurdu, hem de kendisinden şikayetçi olan sivil toplum örgütleri ve uygulamalarından rahatsız olan kesimlerle görüşmeye başvurdu.

21 STK'nın imzasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'na gönderilen şikayet yazısında geçen yıl kendi isteğiyle atandığı Edirne'nin Lalapaşa ilçesinden idare mahkemesinin kararıyla yeniden Sur İlçe Müftülüğü'ne atanan Hasan Y.'nin,diyanet camiası ve genel ahlaka uygun olmayan şaibelerle anıldığına dikkat çekilerek,göreve tekrar geldikten sonra resmi prosedürleri bahane ederek Kur'an Kurslarını kapattırdığı vurgulandı.

?GÖREVDEN ALINMASINI İSTİYORUZ'

Sur ilçesinin 541 sahabe ve bir çok peygamberi bağrında bulundurması nedeniyle kutsal bir yerleşim yeri olduğu dikkat çekilen yazıda, "Bu ilçemizin Kur'an eğitimi veren mekanlarla anılması gerekirken ne yazık ki bu anlamda diğer ilçelerin gerisindedir. Ülkemiz genelinde bu kursların sayısı artarken, Hasan Y.'nin Kur'an kurslarını atıl duruma bırakması ve kapılarına kilit vurması manidardır." denildi.

Duyarlı STK'lar olarak Y. hakkındaki iddiaların açığa çıkarılmasını ve görevden alınmasını talep eden STK'lar,aksi halde bunun din ve diyanet camiasına çok zarar vereceğini ifade ettile

Diyarbakır Söz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber