Bakan Şahin'den polislere: Görevinizi yaparken hukuktan ayrılmayın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2012 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet teşkilatını uyararak, "Görevimizi yaparken asla hukuktan ayrılmayalım, ayrılmayınız. Hukuksuzluğa da göz yummayalım, göz yummayınız. İnsan haklarına saygının da ötesinde insan hak ve özgürlüklerinin koruyucusu ve kollayıcısı olduğunuzu asla hatırınızdan çıkarmayınız, çıkarmayalım." dedi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Polis Akademisi Anıttepe Yerleşkesi'nde bir tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile eski içişleri bakanları, emniyet genel müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, güvenlik sektöründe öncelikle anlayışların, olaylara bakışların ve algılamaların değişmesini, değişim ve dönüşümün öncelikle buradan başlatılmasını hedeflediklerini söyledi. Büyük oranda bunu sağladıklarını düşündüğünü dile getiren Şahin, iç güvenlik politikalarını gözden geçirerek yeni politikalar çerçevesinde hizmet üretmeye çalıştıklarını kaydetti.

Türk Polis Teşkilatı ve jandarmanın birey hak ve özgürlüklerin kısıtlayıcısı değil, güvencesi konumunda olduğunu ve ülkemizin demokrasi mücadelesinde çok önemli katkıları olduğunu belirten Şahin, bakanlık olarak insan haklarına saygı, işkence ve kötü muamelenin sonlandırılmasının üzerinde en çok durdukları husus olduğunu vurguladı. Güvenlik güçlerinin bu konuda kendilerini yenilediğini ve önemli mesafeler aldığını anlatan Şahin, asıl hedefin ise suçun işlenmeden önlenmesi olduğunu söyledi.

Şahin, polisin asayiş ve organize suçlarla ilgili yaptığı başarılı sonuçları anlattı. Terörle mücadelede yeni konseptin ve Milli Güvenlik Kurulu'nun terörle mücadelede güvenlik güçlerinin topyekün görev alması ilke kararı kapsamında polisin bundan sonra daha aktif olarak görev aldığını hatırlatan Şahin, şöyle devam etti: "Doğu ve Güneydoğu'da yürütülen terörle mücadelede, özellikle 1990'lı yıllarda kırsal alanda başarıyla görev yapan özel hareket timleri, şimdi yeniden yüksek riskli operasyonlarda görev almaktadırlar. Bu sebeple özel hareket personelimizin sayısı artırılarak gerekli olan her türlü teknik ve lojistik destek sağlanmaktadır. Mücadelemizin daha etkin yapılması amacıyla personelimizin silah, araç, gereç ve teçhizatlarının modernizasyonu ile personel sayısının artırılmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir."

"MALİ İYİLEŞTİRME TEKLİFİ MALİYE BAKANLIĞINA VERİLDİ"

2012 yatırım bütçesinin bir önceki yıla göre yüzde 60 artırıldığını dile getiren Şahin, personelin özlük hakları konusunda mümkün olan iyileştirmelerin yapıldığını belirterek, temininde güçlük çekilen elemana ödenen tazminat sayısının 12 bin 500 kişiden 20 bin kişiye çıkarıldığını söyledi. Emniyet hizmetleri sınıfında çalışan personele yönelik yapılabilecek mali iyileştirmelere dair hazırlanan çalışma teklifinin Maliye Bakanlığı'na intikal ettirildiğini anlatan Şahin, sağlanan imkânların verilen hizmetin tam karşılığı olmadığını bildiklerini kaydetti.

Geçmişte bazı iyileştirmelerin yapıldığını ancak bunun yeterli olmadığının farkında olduklarını belirten Şahin, devletin imkânları doğrultusunda çalışmaların süreceğini dile getirdi.

Vatandaşın polisin şahsında devleti gördüğünü ve öyle değerlendirdiğine dikkat çeken Şahin, şu uyarılarda bulundu: "Güvenlik kuvvetlerimiz devletimizin adeta görünen yüzüdür. Sizlerin vatandaşa olan yaklaşımınız, hareket ve tavırlarınız, şahsınıza değil doğrudan doğruya devletimize atfedilmektedir. Devletimizin adaletini, güler yüzünü, şefkatini ve sevecenliğini vatandaşımıza göstermek görevi de bunun için öncelikle sizlere bizlere düşmektedir. Görev yerlerinizde veya herhangi bir yerde, sokağınızda, istirahatınızda, evinizde müracaat eden vatandaşlarımıza yakınlık gösteriniz ve onları asla geri çevirmeyiniz. Onlara yardımcı olmaya gayret ediniz. Muhakkak onların dertlerini, arzularını ve isteklerini dinleyiniz. Birim olarak sizin görev alanınızı ilgilendirmeyen hususlarda da olsa halkımıza yol gösterici olunuz, yol gösterici olalım. Vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak, bizim, teşkilatımızın bütün çabalarımızın nihai hedefidir. Görevimizi yaparken asla hukuktan ayrılmayalım, ayrılmayınız. Hukuksuzluğa da göz yummayalım, göz yummayınız. İnsan haklarına saygının da ötesinde insan hak ve özgürlüklerinin koruyucusu ve kollayıcısı olduğunuzu asla hatırınızdan çıkarmayınız, çıkarmayalım. Adil ve tarafsız olarak insancıl yöntemlerle insanımızın sorunlarını çözüm bulmaya çalışınız. Kapılarınız ve gönlünüz her zaman vatandaşımıza açık olsun. İnsanlarımız en ufak bir çekince duymadan, en ufak bir tereddüt geçirmeden, endişe taşımadan güven içerisinde yanımıza gelebilsinler, yaklaşabilsinler. Bu güven ve samimiyeti vatandaşlarımıza mutlaka ve sürekli vermek durumundayız."

Konuşmaların ardından emniyet başlattığı projelerde başarılı olan illere ödül verildi. Daha sonra ise resmigeçit töreni yapıldı. Tören sırasında babası Van'da görev yapan bir çocuk da geçit alanından geçerken ilgi odağı oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber