İnegöl'e teknolojik mezarlık

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2012 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mevcut mezarlıkların yetersiz kalması üzerine yer arayışı içine giren İnegöl Belediyesi, Alanyurt ile Hamzabey köyü arasındaki 120 dönümlük araziye modern mezarlık yapıyor.

Asri Kent Mezarlığı'nın yapılacağı Alanyurt ile Hamzabey köyü arasındaki arazide incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yapılacak yeni mezarlığın İnegöl'ün 8-10 yıllık ihtiyacını karşılayacağını, daha 2 yeni mezarlık yapmayı planladıklarını kaydetti. Aktaş, "Asri Kent Mezarlığı projesi, vatandaşımıza taahhüt ettiğimiz konulardan bir tanesidir. Asri Kent Mezarlığı, Alanyurt ile Hamzabey köyü arasındaki yol üzerinde olacak. Bununla alakalı ilk önce kamulaştırma yapıldı. 120 dönümlük arazinin 90 dönümü kamulaştırıldı. Proje çalışmaları ise iki hafta önce başladı" dedi.

Mezarlığın girişinde 120 araçlık otopark planlandığını kaydeden Aktaş, "Gelen ziyaretçilerin gerektiğinde cenaze namazı kılabilecekleri erkek ve kadınlara yönelik açık ve kapalı mescit ile abdesthane bulunacak. Cenazeye gelenlerin oturup dinlenebilecekleri kafeterya ve taziye salonu teşkil edilecek. Ayrıca idari personel odaları ile güvenlik noktası da yapılacak. Yürüyüş yolları, mezarlıklar arasında kısım kısım dinlenme alanları, çeşmeler bulunacak. Yüksek aydınlatma ile mezarlık sahası aydınlatılacak" diye konuştu.

MEZARLIKTA TEKNOLOJİ DE OLACAK

Mezarlığa KİOSK (dokunmatik bilgi terminali) cihazları da konularak, gelen ziyaretçi ve cenaze yakınlarının mezarlıkları kolayca bulmalarının sağlanacağını söyleyen Aktaş, "KİOSK cihazları mezarlıklarımız için oluşturulan veri bankası ile kabirlerin yerini gösterecek" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 8 bin 400 kişinin defnedilebileceği kabristanda aile mezarlığı, çocuk mezarlığı, umumi mezarlık, şehitlik ve farklı dinlere mensup ölüler için yerler bulunacağına işaret eden Aktaş, "Metraj ve keşif çalışmaları sürüyor. Şu anda mezarlıktaki yapıların mimari projeleri ve alanın peyzaj, alt yapı, aydınlatma projeleri üzerinde çalışılıyor. Mezarlık projemiz kesinleştikten sonra inşaat aşaması etaplar halinde uygulanacak. 2 bin 800 kişinin defnedilebileceği mezarlık 4 yıl hizmet verebilecek şekilde planlandı" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber