'Terörist yetiştirdi diye ODTÜ veya İTÜ'yü de kapatmanız lazım'

Haber Giriş : 31 Mayıs 2005 05:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçak kuran kurslarına vize veren düzenlemeyi savunan AKP'li İrfan Gündüz, ?Terörist yetiştirdi diye eğitim kurumunu kapatırsanız, ODTÜ veya İTÜ'yü kapatmanız lazım' dedi.

AKP Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, yasadışı eğitim kurumlarına verilen hapis cezasını indiren yeni TCK'yı savunmaya çalışırken garip bir benzetmede bulundu. Gündüz, dün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ?Eğer terörist yetiştirdi diye eğitim kurumunu kapatırsanız, mesela Siyasal'ı, ODTÜ veya İTÜ'yü kapatmanız lazım. Siz devletsiniz. Suçu ve suçluyu bulur cezalandırırsınız; ama bir kurumu kaldıramazsınız. Münferit suçlular çıktı diye bir kurumu topyekûn cezalandıramazsınız' dedi.

SONUNA KADAR

Kanunu yargılamak yerine ?yasakçı zihniyeti' yargılamak gerektiğini vurgulayan İrfan Gündüz, ?Düşünce ve ifade özgürlüğüne sonuna kadar varız' diye konuştu. Yasadışı eğitim kurumlarına 1926 yasasına göre para cezası verildiğini, 1971'de hapis cezasına çevrildiğini vurgulayan Gündüz, ara rejim ürünü yasayı savunmanın anlamı olmadığını savundu.

AYNEN GEÇİRİRİZ

Yasanın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilmesi halinde AKP'nin tavrının ne olacağı sorusuna önce ?Aynen geçiririz' karşılığını veren Gündüz, ardından ?Dereyi görmeden paçaları sıvamak olmaz. İadenin olacağına da inanmıyorum. Geldiğinde gerekçelerine bakar değerlendiririz' yorumunu yaptı

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber