Çocuklarda bulaşıcı hastalıklara dikkat!

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 19:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Uz.Dr. Aysun Kaya, yaklaşan yaz ayları öncesi çocuklarda sıklığı artan bulaşıcı hastalıklara dikkat çekti. Boğmaca, kabakulak, suçiçeği gibi hastalıkların nasıl bulaşacağı konusunda bilgi veren Aysun Kaya, bu dönemlerde karşılaşılacak hastalıkların nezle şeklinde başlayacağını belirtti.

Uz.Dr. Aysun Kaya, ansızın yüksek ateş nedeni ile karşılaşılması halinde derhal bir sağlık kuruluşuna gidilmesi gerektiğinin altını çizerek; "Belirgin bir neden olmadan ateş 39,5-40 dereceye kadar yükselir ve 3-5 gün yüksek kalır. Erken dönemde özellikle ateş yükselirken havaleler sık görülür. Yüksek ateşe karşın çocuk genellikle uyanık ve aktiftir. " dedi.

Genellikle üçüncü günde kandaki lökosit sayısının azalmasıyla boyun ve kulak arkasında lenf bezlerinde büyümenin olduğunu kaydeden Kaya , "Dalak biraz büyümüş olabilir. Yaklaşık 3 günlük ateşli bir dönemden sonra ateşin normale dönmesinden hemen sonra döküntü ortaya çıkar. Döküntü gövdeden başlar, boyuna yayılabilir, 2 gün içerisinde, iz bırakmadan kaybolur. Kaşıntı yoktur, basmakla solar. Vakaların bir kısmında ishal görülebilir. Kuluçka dönemi 5-15 arasındadır. " şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber