İzmir'de kapı imalathanesindeki patlamaya ilişkin dava

İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir kapı imalathanesinde meydana gelen, 5 kişinin öldüğü patlamayla ilgili, hakkında "taksirle ölüme ve yangına neden olmak" suçlamasıyla dava açılan iş yeri sahibinin yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Şafak Odabaşıoğlu ve avukatı İsmail Haydaroğlu ile davacı tarafın avukatları katıldı.

Duruşmada, olayda paletlerin üzerine düşmesi sonucu yaralanan itfaiye eri İsmail Çağlayan, müşteki olarak dinlendi.

İfadesinde sanık Odabaşıoğlu'ndan şikayetçi olmadığını dile getiren Çağlayan, dava konusu yangına ilk müdahale eden ekibin içinde bulunduğunu, olayda hayatını yitiren Ozan Avşar'ın diğer itfaiye ekibi ile birlikte geldiğini söyledi.

Çağlayan, şunları kaydetti:

"Yangına gerekli müdahale yapılıyordu. Hortumu tutup söndürme yönümüzü değiştirmek istediğimiz sırada ölen arkadaşım Ozan Avşar hortumu benden aldı. Yangına müdahale etmek isterken, yukarıda bulunan paletler devrilince altında kaldı. Hatta o sırada ben de paletlerle metal kepenk arasında sıkıştım, omuzumda ezilmeler oldu."

Tanığın ifadesinin ardından, sanık avukatı İsmail Haydaroğlu, Çağlayan'a yangını söndürmek için ne ile müdahale edildiğini sordu. Bunun üzerine Çağlayan, suyla müdahale ettiklerini aktardı. Sanık Odabaşıoğlu'nun, tanığa paletlerin kaç kat istiflendiğini sorması üzerine Çağlayan, 6 kat olduğunu söyledi.

Odabaşıoğlu, paletlerin 6 kat halinde dizilmesi durumunda yaklaşık 9 metrelik bir yükseklik oluşacağını, bunların üretildiği yerde dahi en fazla 3 kat halinde muhafaza edildiğini anlatarak, olayda ihmali bulunduğu iddialarını reddetti.

İtfaiyecilerin olaya acemice müdahale edip yangını söndürmeye çalıştıklarını iddia eden Odabaşıoğlu, "Ben vicdanen rahatım. Bu olayda benim kusurum yoktur. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Sanık avukatı Haydaroğlu da, müvekkilinin bir yıldır tutuklu olduğunu, dosyada kimin ne kadar kusurlu olduğunun henüz belirlenemediğini belirterek, Odabaşıoğlu'nun mağduriyetini giderilmesini istedi.

Sanığın üzerine atılı suçun vasfı ve mahiyeti, mevcut delil durumu, delillerin henüz toplanmamış olması, tutuklulukta geçirdiği süreyi gözönüne alarak tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, geçen yılın nisan ayında bir kapı imalathanesinde meydana gelen patlama ve sonrasında çıkan yangında, itfaiye eri Ozan Avşar, işçiler Mustafa Demiralay, Memik Yener Erbaş, Harun Cirit ve Mustafa Kurt hayatını kaybetmişti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucunda, iş yeri sahibi Şafak Odabaşıoğlu hakkında "taksirle ölüme ve yangına neden olmak" suçundan dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber