Ellerinin hamuruyla Silopili çocuklara burs topladılar

Ellerinin hamuruyla Silopili fakir çocukların eğitimi için burs toplayan hanımlar, bu davranışlarıyla Şırnaklılardan takdir gördüler

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray, Kayseri, Diyarbakır ve Van'dan Şırnak'a gelen hanımlar, Silopi Eğitimci ve Girişimci İş Adamları Derneği (Sevgi?Der)'nin kermesinde sabahtan akşama kadar hamur yoğurup gözleme yaptılar.

Ellerinin hamuruyla Silopili fakir çocukların eğitimi için burs toplayan hanımlar, bu davranışlarıyla Şırnaklılardan takdir gördüler.

Aksaray'dan gelen Zehra Akbaş, Silopili çocukların eğitimlerine maddi anlamda destek vermek için hamur yoğurduklarını belirterek, ?Buradaki çocukları kendi evlatlarımız gibi görüyoruz. Onların ileride millete yararlı bireyler olmasını istiyoruz. Bunun için şimdiden elimizden gelen bütün imkanlarımızı kullanıyoruz.? dedi.

Kayserili Fatma Sağır ise öğrencilere maddi yönden destek vermek için kermeste gün boyu çalıştıklarını ifade ederek, ?Çocukların eğitimi için hamur yoğurup gözleme pişiriyoruz. Gözlemelerimizi daha sonra satıyoruz. Buradan elde edilen gelirler ile Silopi çocukların eğitimlerine kullanılmak üzere yetkili kurumlara veriliyor.? şeklinde konuştu.

Diyarbakır'dan gelen Azize Özenç ve Van'dan gelen Songül Celan da çocukların eğitimlerine büyük önem verdiklerini belirterek, bu işi yapmaktan büyük gurur duyduklarını ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber