Ak Parti'den barlar sokağı tepkisi

Ak Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, Tekirdağ Belediyesi'nin şehrin bir sokağını barlar sokağı yapmasına tepki gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunca Barlar sokağı projesinin gençleri alkole özendirdiği için anayasaya aykırı bir durum oluşturduğunu söyledi.

Tekirdağ Belediyesi'nin Cumhuriyet Meydanı üzerindeki bir sokağı barlar sokağı olarak düzenlemesine Ak Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca tepki gösterdi.

Vatandaşların Ak Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanlığı'na gelerek barlar sokağını şikayet ettiğini söyleyen İlçe Başkanı Emrah Tunca, yapılanlara seyirci kalamayacaklarını kaydetti.

CHP'li belediyenin gençleri alkole özendirdiğini kaydeden Tunca, "Operatör ve Doktor titri taşıyan bir belediye başkanının alkol üreticisi firmalarla sponsorluk anlaşması yaparak gençleri alkole özendirecek projeler geliştirmesini akıl ve mantıkla izah etmekte zorlanıyorum. Böyle bir tablo ne belediye başkanlığı makamına ne de tıpçı kimliğine yakışan bir tutumdur." dedi.

Bu sokakta hayat var sloganının özendirici niteliği nedeniyle mevcut yasalara karşı bir başkaldırı niteliği taşıdığını vurgulayan Tunca, "Bu proje, teknik detayları ile bir yüz karası. Bu sokakta hayat var diyorlar. Bu sokakta hayat yok. Olsa olsa bu sokakta Anayasaya aykırılık olur. Anayasamızın 58'inci maddesi açık ve net olarak ortadadır. 58. Maddenin ikinci fıkrasında, 'Devlet gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır' hükmü varken, bırakınız korumayı, aksine belediye eliyle gençleri alkole özendiriyorlar. Bu akılla, mantıkla, izanla ifade edilemeyecek derecede vahim bir olaydır." dedi.

Sokağın açık meyhaneye çevrilip gençlerin alkol bağımlılığına özendirilmememesi gerektiğini belirten Tunca, "Merkez İlçe Başkanlığı olarak böyle bir projenin derhal durdurulmasını istiyoruz. Çocukların dünyalarına alkol, sigara değil, spor, sanat ve okuma kültürü yerleştirilmeli. Eğer CHP'li belediye sosyal projeler geliştirmekte zorlanıyorsa proje ekibimizi görevlendirir, onlara fikri anlamda destek sağlayabiliriz." dedi.

Şehrin en işlek meydanında bulunan sokağın ileride vatandaşlar için büyük bir tehlikeyi de beraberinde getireceğinden endişe duyduklarını vurgulayan Tunca, "Düşünün. Şehrin en işlek yerindeki kocaman bir sokağı meyhanelere, birahanelere çeviriyorsunuz. Bu hengamenin hemen yanı başında işleyen bir hayat var. Yaşanabilecek olayları tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok. Meydanda rutin bir hayat işlerken hemen iki metre ötesinde patlamaya hazır bir bomba var. İleride yaşanabilecek her türlü kavga, gürültü, yaralama, kaza gibi ağır sosyal bunalımların hesabını kimse veremez. Belediye bu akıl dışı projeyi bir an önce sonlandırılmalıdır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber