21 Nisan 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

21 Nisan 2012 Cumartesi

Katar ziyaretini sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 13'üncü BM Ticaret ve Kalkınma Konferansı'nda konuşacak. Erdoğan'a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da eşlik ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığının çalışmalarıyla ilgili olarak Bursa DSİ Bölge Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyecek. (09.00)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa'da Boğazköy sulama projesinin temel atma töreni ile Koyunhisar mevkiindeki fidan dikim merasimine katılacak. (11.30-13.00)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Osmangazi Belediyesi Demirtaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi'nin temel atma törenine katılacak. (15.00)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleri ile İstanbul'da bir araya gelecek. Yıldırım, çalışmaları hakkında bilgi verecek.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'da 'Fütüristler Zirvesi Yuvarlak Masa Toplantısı'na katılacak. (15.30)

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Kırıkkale'de, AK Parti İl Kongresi'ne katılacak. (13.00)

Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 7. MAFETYA Matematik Fen ve Teknoloji Yarışması'nın ödül töreni yapılacak.(17.30)

?Başörtünle kızlara kötü örnek oluyorsun' denilerek kapı önüne kondum? (Özel)

Doç. Dr. Sevgi Kurtulmuş, 28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle üniversiteden uzaklaştırılan ilk akademisyen. Başörtüsü gerekçesiyle profesörlüğüne çok az bir zaman kala İstanbul Üniversitesi'nde kendi deyimi ile ?kapı önüne' konulmuş. Arkadaşlarının dahi ?Sevgi'yi verelim bölümü kurtaralım' dediği günleri yaşadığını anlatan Kurtulmuş, Bölüm Başkanı'nın , ?Sen başörtünle talebelere kötü örnek oluyorsun. Kızlar senin gibi kariyer yapmak istiyorlar. Bu bizi çok endişelendiriyor.? dediğini aktarıyor. Kurtulmuş, bu sözlerin aslında 28 Şubat sürecinin bam teli olduğunu belirtiyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Kocaeli'nde valilik ve büyükşehir belediye başkanlığını ziyaret edecek. Sekapark'ta sivil toplum kuruluşlarının programına katılacak olan Şahin, İnterfex Fuarı'ndaki ''Çocuk Yüzlü Ödüller'' töreni ile ''23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı''na da iştirak edecek. (11.00- 11.45- 12.30-14.00)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Mardin'de tarihi ve kültürel mekanlarda incelemelerde bulunacak. (09.30)

Suriye'deki gelişmeler takip ediliyor.

Güney Kore'nin Yeosu şehrinde 12 Mayıs'ta başlayacak Expo'nun hazırlıkları sürüyor. Yetkililer, Expo'nun Güney Kore'nin ekonomisini negatif etkilemesinin önünü aldıklarını ifade etti.

SPOR

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu 2. hafta maçında Trabzonspor, kendi sahasanda Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. (19.00)

Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nda 2. hafta maçlarında, Eskişehirspor ? Sivasspor ile Bursaspor ? İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçları oynanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber