Erdoğan: Şartlar değişti, eşli geldik/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Nisan 2012 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23 Nisan resepsiyonunda ilkler yaşandı. Yıllardır süren ?türbanlı eş? tartışmaları, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in eşi Gülten Çiçek'in evsahipliği yaptığı davette sona erdi. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ilk kez resepsiyona katıldı. Başbakan ?Şartlar değiştiği için birlikte geldik? dedi.

Komutanlar da 2007'den beri ilk kez resepsiyonuna katıldı.BÜLENT Arınç'ın 2002'de TBMM Başkanı olması ve türbanlı eşiyle davet vermesinin ardından askerlerin ve CHP'lilerin ?kamusal alanda türban tartışması? nedeniyle resepsiyonu protesto etmesi sonucu geri adım atılmıştı. Bu yıl resepsiyona bakanlar eşsiz katılırken, 30 kadar Ak Parti milletvekili de türbanlı eşiyle davette yer aldılar.

Gül: Her şeyin vakti var

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu konudaki sorulara, ?Davetler eşli olur biliyorsunuz, eşsiz olması pek normal değildi, dolayısıyla doğru yapılmıştır. Bazı durumlarda ayarlama mecburiyeti hasıl oluyordu, ama şimdi gördüğünüz gibi her şeyin bir vakti var? dedi. Gül, askerlerin katılmasıyla ilgili de ?Devletin bütün birimlerinin katıldığı yerde Türk Silahlı Kuvvetleri de devletin en önemli organlarından birisi. Şüphesiz böyle milli günlerde çok önemli anlar ifade eder. Çok memnuniyet verici ve herkese de çok onur ve gurur vericidir? diye konuştu.

Çiçek teşekkür etti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de türbanlı eşlerin katılması konusunda, ?Olay neyi anlatıyorsa o. Geleneksel olarak davet yaptık. Herkese teşekkür ederim. Gelen de sağ olsun, gelmeyen de sağ olsun. Kurtuluş Savaşı'nın ruhuna uygun bir resepsiyon oldu. Oradan buradan çekiştirmeye, iğne batırmaya gerek yok? değerlendirmesi yaptı.

Erdoğan: İyi, iyi, güzel

Başbakan Tayyip Erdoğan da eşi Emine Erdoğan'la katılım konusunda ?Daha önce farklı şartlar olduğu içindi. Ama şimdi şartlar değiştiği için birlikte geldik? dedi. Erdoğan, komutanların resepsiyona katılmasını ?İyi, iyi, güzel? sözleriyle değerlendirirken, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun katılmamasına da ?Onu bulun, ona sorun? karşılığı verdi.

Bahçeli: Normalleşiyor

MHP Lideri Devlet Bahçeli de, ?Güzel bir Türkiye'ye doğru gidiliyor. Bugünkü manzara da onu gösteriyor? dedi. Bahçeli askerlerin katılımı konusunda da, ?Gerilimi aşağı çeken demokrasi adına önemli bir gelişme. Normalleşme süreci açısından bir ilk adım olmuştur? dedi.

?Memleketim' çaldı

Oda orkestrasının mini konserinin eşlik ettiği resepsiyonda, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Ayten Alpman'ın ?Memleketim? şarkısı çalındı. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile Cemil Çiçek ve eşi arasında futbol sohbeti yaşandı. Özel, ?Yurt dışında herkes Galatasaray'ı tanıyor? deyince, Gülten Çiçek ?Küba'ya gittik dünyanın bir ucunda. Herkes Hasan Şaş'ı biliyordu? yanıtı verdi.

Özel: Hiçbir şeyin üstünü örtmüyoruz

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 28 Şubat ve Uludere soruşturmalarıyla ilgili olarak, ?Savcılarımızın istediği her türlü belge, mevcutsa gönderiyoruz. Hiçbir şeyin üstünü örtmüyoruz, hiçbir şeyi de saklamıyoruz? dedi. Orgeneral Özel, dün akşam Meclis resepsiyonunda gazetecilerin sorularını önce, ?Bugün hiçbir şey konuşmayacağım. Zaten konuşmuyoruz? diye yanıtsız bıraktı. Özel, bazı özel görüşme taleplerini de, ?Görüşlerimizi internetten kamuoyuna duyuruyoruz, ikili görüşmeler yapmıyoruz? diye geri çevirdi.

?Eşlerinizi göremedik'

Özel, soruşturmalarda istenen belgeler konusunda ?Hepsini verdik. Savcılığın istediği her belgeyi gönderdik. Savcılığın uygun gördüğü belgeleri Meclis'e de gönderdik. Bunları savcılarımıza sorabilirsiniz. Yargı, gizlilik kararı almış ama kimse gizliliğe riayet etmiyor? dedi. Özel, ?Suriye ile ilgili herhangi ön hazırlığınız var mı?? sorusunu, ?Onu Başbakanımıza sorarsınız, o size açıklar? diye yanıtladı. Özel, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na görüş gönderip göndermeyecekleri sorusu üzerine, ?Hayır bildirmiyoruz? yanıtını verdi. ?Görüş istendi mi?? sorusuna ise Özel, ?İstemeye gerek yok, her Türk vatandaşı gibi görüş bildiririz? dedi. Bir gazetecinin, ?Sizin eşlerinizi göremedik? sözleri üzerine Özel, ?Merak ediyorum yarın ne yazacaksınız? karşılığını verdi. Aynı gazetecinin, ?Söylediklerinizi yazacağız? sözleri üzerine Özel, ?Benim söylediklerimi yazmıyorsunuz. Söylemediklerimi yazıyorsunuz? dedi.

Çiçek'e tavır yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki resepsiyona katılmamasıyla ilgili olarak, ?Ben geçen yıl da buraya katılmıştım. Çocuklarla beraber olmayı seviyorum? dedi. Çankaya Belediyesi tarafından Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenlenen ?1000 Çocuk Korosu? konserine gelişinde Kılıçdaroğlu, ?Bugün Çocuk Bayramı. Dolayısıyla benim burada olmamdan daha doğal ne olabilir ki?? diye konuştu. Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e yönelik bir tavrının olup olmadığı sorusuna da, ?Hayır, öyle bir tavır yok? yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber