Antalya Emniyeti'nden 6 ilde uyuşturucu operasyonu

Antalya'daki polis ekiplerinin 6 ilde eş zamanlı düzenlediği uyuşturucu operasyonlarında 13 kişi gözaltına alınırken, 426 kilo esrar ile 3 bin 350 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 8 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından sabah saatlerinde Antalya, İstanbul, Şanlıurfa, Diyarbakır, Ankara ve Mersin'de uyuşturucu satıcılarına yönelik 'Köy pınarı' adı verilen 100 polisin katıldığı operasyon düzenledi. Liderliğini Yılmaz E.'nin yaptığı şebekenin 13 üyesi yakalanarak gözaltına alındı. Şebeke üyelerinin evlerinde ve kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda, 426 kilo esrar ile değişik markalarda 3 bin 350 gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Polisin 8 ay süresince ara yakalamalar yaptığı ve çete üyesi 23 kişinin daha önceki dönemlerde tutuklandığı belirtildi.

HER SEFERİNDE YENİ YÖNTEM

Son operasyonlarda yakalanan 13 kişi ile daha önce tutuklanan 23 kişinin, Antalya'da 'Zeytinköy' olarak bilinen Yeşildere, Doğuyaka ve Gebizli mahallelerinde bulunan zehir tacirleri ve sokak satıcılarına uyuşturucu temin ettikleri belirtildi. Polisin yaptığı ara yakalamalarda eskortlu otomobiller, kamyon kasaları ya da otobüs kargosuyla kente zehir getiren şüphelilerin her seferinde yeni bir yöntem bulduğu, eğitimli köpeklerin koku duyarlılığını yitirmelerini sağlamak için uyuşturucu maddeleri isot biber ve salça ile sardıkları belirlendi.

Gözaltındaki şebeke üyelerinin sorgularının sürdüğü, 3 gün sonra 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgüte liderlik ve üyelik yapmak', 'örgüt faaliyetleri kapsamında uyuşturucu ve sigara kaçakçılığı yapmak' suçlarından adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber