'Duraksayıp selam durmadık'

Bakan Yazıcı, "Geçmişte bazı siyasi kadroların, yaptığı gibi duraksamadık, selam durmadık, şapkaya da alıp gitmedik" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 22:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, partisinin Kocaeli İl Başkanlığı'nı ziyaretinde, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana Türkiye'nin sorunlarını omuzladığını, o günden bu güne Türkiye'nin iyi idare edildiğini söyledi.

Türkiye'nin gündeminde anayasa değişikliğinin bulunduğunu anımsatan Bakan Yazıcı, 12 Eylül darbecilerinin yargılanıyor olmasının başlı başına bu anayasanın yeniden yazılmasının çok önemli bir gerekçesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Geçmişte bazı siyasi kadroların, siyasi kişiliklerin yaptığı gibi duraksamadık, selam durmadık, şapkayı da alıp gitmedik. Çünkü biz milleti temsil ediyorduk. O inançtaydık. Milletin hukukunu korumak bizim görevimizdi. 27 Nisan muhtırasında öyle davrandık. Sabrettik. Daha yakın zamanda, 2008'in Mart ayında iki dönem tek başına iktidar olmuş, ama hakkında kapatma davası açılmış bir partiyiz. Türkiye'nin bu süreçle 6 ay meşgul olmasında uğradığı ekonomik kaybı düşünün. Bir hesaplamaya göre, Türkiye'nin 20 milyar dolar kaybı olmuştur. Oysa 2008'de Türkiye'nin yatırım bütçesi 12 milyar dolardı. İnşallah Türkiye o süreçleri bir daha yaşamayacaktır. Devletin yönetim şeması içerisinde anayasa ve yasaların yetkili kıldığı bütün kurumlar, yapması gereken kendi görev ve yetki alanı içerisinde kalarak misyonunu ifa etmektir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber