BDP'li Kaplan: Bayrak, Dil ve sınırlarla sorunumuz yok

Haber Giriş : 26 Nisan 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BDP'li Kaplan Türkçeyi ortak dil kabul ettiklerini, bayrakla, resmî dille ve sınırlarla da hiçbir problemlerinin olmadığını açıkladı. 30 yıldır devam eden çatışmalı sürecin ülkeye çok şey kaybettirdiğini vurgulayan Kaplan, Türkiye sınırlarının bütünlüğü içinde çözümden yana olduklarını söyledi.

BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan, Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü üyesi öğrencilerini kabulünde çarpıcı açıklamalar yaptı.

BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan, bayrakla, resmi dille ve sınırlarla ilgili hiçbir sorunlarının bulunmadığını belirterek, Türkçeyi ortak dil kabul ettiklerini söyledi. Kaplan, Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü üyesi öğrencilerini kabul ederek sorularını yanıtladı. Kaplan, TBMM'nin Kürt sorununu çözmek gibi tarihi bir sorumlulukla karşı karşıya olduğunu ifade etti. 30 yıldır devam eden çatışmalı sürecin Türkiye'ye çok şey kaybettirdiğini ifade eden Kaplan, Türkiye'nin sınırlarının bütünlüğü içinde çözümden yana olduklarını söyledi.

HİÇBİR GÜÇ AYIRAMAZ

"Çok kültürlü, çok dilli Türkiye'' anlayışının kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Kaplan, şöyle konuştu: "İnanın hiçbir siyasi parti, hiçbir güç 75 milyonu birbirinden ayıramaz. Biz eşit, özgürlükçü, adaletli bir ülkede yaşamak istiyoruz.''

Haber10.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber