Başbakan yeni Bakanlarla görüştü...

Haber Giriş : 02 Haziran 2005 20:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na atanan Faruk Nafiz Özak ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na atanan Mehmet Mehdi Eker'le görüştü.

Zeki Ergezen'in yerine Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na atanan Özak ve Sami Güçlü'nün yerine Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na atanan Eker, Başbakan Erdoğan tarafından akşam saatlerinde Başbakanlık merkez binada kabul edildi. Görüşmeye, İstanbul'da bulunan yeni Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ise katılmadı.

Özak ve Eker, görüşmenin ardından Başbakanlık'tan ayrılırken tebrikleri kabul etti. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Eker, birkaç saat önce Başbakan Erdoğan'ın Tarım Bakanlığı'na atandığını basın toplantısında açıkladığını hatırlatarak, kendisinin de haberi basın toplantısından kısa süre önce öğrendiğini belirtti. Tarım sektörünün bildiği bir sektör olduğunu kaydeden Eker, çalışmalara kalınan yerden devam edeceklerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın hangi beklentileri dile getirdiğinin sorulması üzerine Eker, Erdoğan'ın, bir kabine üyesinden ne beklenirse onu istediğini ifade etti. Eker, 'Sizi başbakan mı aradı müsteşar mı?' sorusu üzerine, "Benim kısa bir süre önce haberim vardı. Başbakanlık'ta bekliyorum" diye konuştu.

Eker, atamada neyin etkili olduğu sorusu üzerine, bunun, Başbakan Erdoğan'ın takdiri olduğunu belirtti. Bir istifa vuku bulduğunda yerine atama yapılması gerektiğine işaret eden Eker, görevi yarın Sami Güçlü'den devralacağını söyledi. Eker, "Bu bir bayrak yarışıdır. Görev değişiklikleri bu tür görevlerde mümkündür" diye konuştu.

Eker, bir soru üzerine AB ile müzakerelerde 31 başlıktan en önemlisinin tarım olacağını vurgulayarak, tarım sektörünü çok daha iyi bir noktaya getirecek düzenlemelerin yapılması gerektiğini, bunun Avrupa ile entegrasyonda önemli yer tuttuğunu bildirdi. Eker, tarım sektörü ve tarımla iştigal eden büyük kesimin sorunlarının çözülmesi gerektiğini ifade ederek, şimdiye kadar gerçekleştirilen çözümlere ilaveten kalan sorunları da çözmeye çalışacaklarını kaydetti.

Faruk Özak ise haberi Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in kendisine ilettiğini ifade ederek, haberi alınca heyecanlandığını belirtti. Büyük bir sorumluluk altına girdiklerini kaydeden Özak, "Bize duyduğu güvenden dolayı sayın başbakana teşekkür ediyoruz. İnşallah buna layık oluruz. Onun önderliğinde Bakanlar Kurulu Türkiye'ye büyük hizmetler verdi. Bu devam edecektir" diye konuştu. Zeki Ergezen'in Bakanlığı döneminde çok güzel hizmetlerde bulunduğunu da dile getiren Özak, ondan aldığı bayrağı daha ileri taşımaya çalışacağını vurguladı. Özak, bir soru üzerine Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmede duble yollar konusunu da ele aldıklarını ifade etti.

Öte yandan, Özak Başbakanlık'tan ayrılırken araç sıkıntısı yaşandı. Başbakanlığa taksi çağıran Özak, taksi Başbakanlık binasına girdiği anda başka bir resmi otomobille ayrılınca, taksi sürücüsü eli boş döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber