Kasso Mühendislik'ten afetzedeler için Türkev

Tuzla'da faaliyet gösteren Kasso Mühendislik, acil durumda barınma amaçlı portatif ev projesini başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel Müdür Süleyman Kılıç, 'Türkev' ismi verilen acil durum evlerinin, acil barınma ihtiyacının doğduğu yerlerde hızlı nakliye ile çabuk kurulabilen portatif ev projesi olduğunu söyledi.

Kasso Mühendislik Genel Müdürü Süleyman Kılıç, açıklamasında acil durumlarda kullanılan çadır ve prefabrik evlerin avantajlarını birleştiren ve dezavantajlarından sakınarak yeni bir acil barınma konsepti oluşturduklarını belirtti. Kılıç, şöyle dedi: "Çadırlar ucuza mal olur, ancak zorlu doğa koşullarına uzun süre dayanamazlar. Prefabrik evler parça sayısı ve montaj, demontaj için gereken iş gücü olarak dezavantajlar içerir. Konteyner barınakların nakliye maliyetleri nispeten yüksektir. Türkev imalat yönteminde, nakliyede, montaj demontajda ve stoklamada avantajlı olması düşünülerek tasarlanmıştır. Projede geri dönüşümlü ve doğaya zarar vermeyen malzemeler kullanılıyor. Bu proje Türkev olarak adlandırılan acil durumlarda ve açık arazide barınma ihtiyacını her türlü hava koşulunda karşılayan düşük maliyetli Türkev tasarımının prototip üretimi, testleri, pazarlaması ve endüstriyel olarak seri imalat düzeninin kurulmasını kapsar." diye konuştu.

Sandviç panel imalatı yöntemlerinin düzlemsel üretim mantığının ötesine geçerek ortaya çıkacak olan yeniliklerin sivil ve askeri alanlarda kullanılmasını sağladığını ifade eden Genel Müdür Kılıç, bu portatif evlerin özellikle devlete ait yardım kuruluşları, özel yardım kuruluşları, ordu, turizm ve otelcilik firmaları, belediyeler, inşaat firmalarında kullanılacağının altını çizdi.

Türkev'in, seri imalata geçildiğinde 20 dakikada üretildiğini ve 4 kişi tarafından 20 dakikada herhangi bir arazide kurulduğunu anlatan Kılıç, "Portatif evlerimiz, talep geldiğinde nakliye ve zamandan kazanmak için tabii afetin olduğu bölgede çekirdek kadro ile yerinde üretilebilir. Tek kapı ve pencereden oluşan prefabrik yapı, talebe göre 500 ile 750 kilogram ağırlığında olabiliyor. Bir mühendislik yapımı olan Türkev'lerimiz bir çivi bile kullanılmadan, istenilen arazi şartlarında kurulabilir ve kullanılabilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber