İki kadını ısıran köpek kuduz çıktı, belde karantinaya alındı

Afyonkarahisar'ın Salar beldesinde iki bayanı ısıran köpeğin kuduz olduğunun anlaşılması üzerine bölge iki aylığına karantinaya alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köpek tarafından ısırılan Suna Çakır'a 37, Güler Karaaslan'a da 15 dikiş atıldı.

Salar beldesinde 23 Nisan'da annesinden misafirlikten dönen Suna Çakır, köpeğin saldırısına uğrayarak yere yıkıldı. Çakır, köpekle yaklaşık 15 dakika mücadele etti, ancak elinden ve kolundan ciddi bir biçimde yaralandı. Bu sırada Çakır'ın bağırması üzerine olay yerine gelen Güler Karaaslan da köpeğin saldırısına uğradı. Yere yüzüstü düşen Karaaslan, köpek tarafından omzundan ısırıldı.

Köpeğin ısırması sonrasında kanlar içinde kaldığını ve baygınlık geçirdiğini ifade eden Çakır, hastaneye kaldırıldığını ve 37 dikiş atıldığını kaydetti. Çakır, köpek sahibi Muharrem Memiş'ten şikayetçi olacağını kaydetti.

"DAVACI OLDUM ANCAK BOŞUNA"

Bünyamin Çakır, eşinin, köpeğin saldırısı sonrasında çeşitli yerlerinden ciddi bir şekilde yaralandığını söyledi. Çakır, eşinin el ve ayaklarından yaralandığını ve 37 dikiş atılarak aşılarının yapıldığını ifade ederek, köpek sahibinden davacı olduğunu kaydetti.

Çakır, olay sonrasında avukatına gittiğini, ancak hiçbir cezası olmadığını öğrendiğini belirterek, ?Biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Eşim ölümden döndü. Köpeğin gırtlağını sıkıyor, gücü bitince köpek kolunu kapıyor. Davacı olacağım, ancak boşuna gibi olacağım. Ben köpeği o an öldürsem ben suçlu oluyormuşum. Böyle bir şey olamaz.? dedi. Çakır, 50 yıldır beldede yaşadığını, ancak köpeklerin aşılandığını görmediğini anlattı.

Belde sakinlerinden Mehmet Kuçak, köpeğin evden kaçması sonrasında iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olay sebebiyle beldenin karantina altına alındığını, köpeklerin aşılanmaya başladığını söyledi.

Afyonkarahisar Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Zekeriya Erdurmuş, yapılan laboratuvar incelemesi sonrası köpekte kuduz mikrobuna rastlandığını açıkladı. Bunun üzerine beldeyi karantina altına alarak aşılama çalışmalarına başladıklarını kaydeden Erdurmuş, ?Köpeklerin hepsi aşılandı. Yarın da küçük ve büyükbaş hayvanların aşılamasına başlıyoruz. 2 bin doz aşı kullanıldı, 15 bin dozluk da aşı temin ettik. Hayvan giriş çıkışları yasaklandı. Ancak, mezbahaya gidecek hayvanlar kontrolden geçtikten sonra kesimi yapılabilecek.? diye belirtti. Erdurmuş, karantinanın 2 ay kadar sürebileceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber