Kırk yıllık hayat arkadaşına böbreğini verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölümü Başkanı Prof.Dr. Alper Demirbaş ve Uzman Dr. Sabri Tekin tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla 51 yaşındaki Zarife Ateş'in böbreği, 64 yaşındaki eşi Hayati Ateş'e nakledildi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinden nakil olmak için gelen 64 yaşındaki 9 çocuk babası Hayati Ateş, 4 yıldır böbrek hastası olduğunu ve bu süre içerisinde diyalize girdiğini belirtti.

Ailesi ile konuşarak nakil olmaya karar verdiğini söyleyen Hayati Ateş, ağabeyi 67 yaşındaki Mehmet Ateş ve eşi 51 yaşındaki Zarife Ateş'in verici olmak istemeleri sonucu Antalya'ya gelerek tetkik yaptırdıklarını belirtti. Tetkik sonucunda ağabeyi Mehmet Ateş'in şeker hastası olması nedeniyle uygun bulunmaması üzerine eşinin böbrek verdiğini söyleyen Hayati Ateş, operasyonu gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.

Eşine böbreğini bağışlayarak sağlığına kavuşmasını sağlayan 51 yaşındaki Zarife Ateş ise, "Eşim sağlıklı olarak benim ve çocuklarımın başında dursun, diyalizlerde zaman kaybetmesin diye böbreğimi bağışladım. İnsanlar her zaman sevdiklerinin yanında olmalı" dedi.

Antalya Medical Park Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof.Dr. Alper Demirbaş ise, ameliyatların başarılı geçtiğini belirterek, çiftin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber