'Gündelik problemlere kalıcı çözüm Peygamberimiz'in hayatında var'

Dr. Reşit Haylamaz, sadece şehirler ve insanların değiştiğini ancak problemlerin hep aynı olduğunu ifade etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haylamaz, ?Gündelik problemlerimizde kalıcı çözüme ulaşmak istiyorsak Peygamber Efendimiz (SAV)'in hayatına bakmak zorundayız.? dedi.

Edirne Mütfülüğü ve NT Mağazaları ortaklaşa Kutlu Doğum programı düzenledi. Mimar Sanin Kapalı Spor Salonu'nda sunuculuğunu Reha Yeprem'in yaptığı programa vatandaşlar yanı sıra Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, İl Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Salon almadığı için pek çok vatandaş dışarda kaldı.

Reha Yeprem'in Hz. Peygamber'in hayatını konu alan şiir sunumuyla başlayan programın açılış konuşmasını Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu yaptı. Hafız Rıza Günay'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ardından konuşmacı olarak davet edilen Dr. Reşit Haylamaz, Hz. Peygamber'in hayatından kesitler anlattı.

İnsanın olduğu her yerde problemlerin birbirine benzediğini söyleyen Haylamaz, ilk insan Hz. Adem'den günümüze kadar problemlerin birbirine benzediğinin herkesin malumu olduğunu kaydetti. Sadece şehirler ve insanların değiştiğini, ancak problemlerin hep aynı olduğunu ifade eden Haylamaz, ?Biz bugünkü problemlerimizi kendi zihnimize, kendi tecrübemize dayanarak çözmeye çalıştığımız zaman üç adım ileride tıkandığımızı görüyoruz. Gündelik problemlerimizde kalıcı çözüme ulaşmak istiyorsak Peygamber Efendimiz'in hayatına bakmak zorundayız.? dedi.

Programda NT Mağazaları tarafından yapılan siyer sınavında derece alanların isimleri ve ödülleri açıklandı. Sınavın birincisi Umre'ye gitme hakkı kazanırken derece alan diğer kişilere laptop, notebook, fotoğraf makinesi ve çok sayıda hediye verildi.

Gecenin sonunda sanatçı Taha ve orkestrası sahneye çıktı. Konserin ortalarına doğru sanatçı, Reha Yeprem'i sahneye davet etti. Taha ve Reha Yeprem'in düeti büyük alkış aldı. Bu arada katılımcılara Arslanzade tarafından Edirne'nin meşhur kurabiyesi ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber