Türklerin uzay yolculuğu başlıyor

Hollanda merkezli şirketin Türkiye temsilciliğini yürüten bir turizm şirketi, 2014'te roketle Türkleri uzaya taşıyacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2012 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzaya gitmek isteyenler kişi başı 65 bin avro ödeyecek. Şanslı 10 Türk, özel mekikle Karayipler'den havalanıp 1 saatlik uzay yolculuğu yapacak. Seyahatten bir hafta önce kampa alınacak uzay yolcuları, hem mental hem de fiziksel olarak seyahate hazırlanacak.

VIP Turizm Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Ceylan Pirinççioğlu, uzay biletlerini Türkiye'de satan ilk Türk acentesi olduklarını, bundan mutluluk duyduklarını söyledi.

''Resmi astronot'' olmak isteyenler

Macerayı sevenler ve ''resmi astronot'' olmak isteyenler için SCX Lynx Uzay Roketi'nin tam anlamıyla ''adrenalin'' yüklü bir program olduğunu belirten Pirinççioğlu, şu bilgileri verdi:

''Bu program 1 saat sürüyor. Lynx Uzay Roketi'nin kalkış ve inişi için Karayipler'in Çuracao Adası'na inşa edilecek bir liman kullanılacak. Kalkış sırasında, 4 dakikada hızı Macht 3'e yani saniyede 3 bin 564 kilometreye ulaşıyor, 58. kilometre motorlar kapatılıyor ve 100 kilometre yükseğe tırmanış devam ediyor. 100 kilometre yüksekliği aştığınız anda resmi astronot kabul ediliyorsunuz. Yer çekimsiz ortamda ortalama 5-6 dakika kalınıyor. Burada düşüş başlıyor ve 4.5 G Force burada hissediliyor. Sonra uçak akrobasi hareketleri yaparak inmeye devam ediyor. Daha sonra motorlar çalıştırılıyor ve iniş gerçekleşiyor.

SCX Lynx Uzay Roketi'nin iki farklı programı bulunuyor. İlki, uçuşa katılacak ilk 100 kişinin içinde olduğu 'Founder Astrout Program'. Bu programa katılacaklar özel bir organizasyonla bir araya gelecek ve bir çekiliş gerçekleştirilecek. Bu etkinlikte yapılacak çekilişte ilk 100 uçuş listesi belirlenecek. Bu uçuş için ödeme tek seferde gerçekleştiriliyor. Simülatörle eğitime katılıyor, buna ilave bir özel eğitim daha alabiliyorsunuz.

Uçuş öncesinde son olarak 'Final Traning' programına ve uçuş sonrası ödül törenine katılıyorsunuz. Bu programa katılmak için 65 bin avroluk tur bedeli tek seferde ödeniyor. Bu ücret dahilinde Curaçao'da 3 gece lüks bir otelde konaklamanın keyfine varırken, ayrıcalıklı ekstraların tadını çıkarabilirsiniz. Diğer program ise 'Future Astronaut.' Buraya katılacak misafirlerimiz ödemeyi 2 aşamada gerçekleştirebiliyor. Eğitim programlarını ise ekstra olarak satın alınabiliyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber