Plajlar Rusların

Son beş yılda Türkiye'ye gelen Rus sayısı 1 milyon artarken aynı dönemde Almanlardaki artış 670 binde kaldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'ye ilgisi artan Ruslar, turist sayısıyla Türk turizminde ilk sırada olan Almanları geçmeye her yıl daha çok yaklaşıyor. Geçen yıl Türkiye'yi, 3,5 milyon Rus turist ziyaret ederken, aralarında çok sayıda Almanya pasaportlu Türk'ün de olduğu 4,8 milyon Almanya vatandaşı ziyaret etti.

Kişi başına milli gelirleri 10 bin dolar seviyelerinde olmasına karşın Moskova ve St. Petersburg gibi büyük kentlerde gelir düzeyinin ortalamanın bir hayli üstünde olduğu Rusya'da, yurt dışında tatil yapanların sayısı her geçen yıl artıyor. Tatil için İtalya, İspanya ve Türkiye gibi Akdeniz ülkelerini tercih eden Ruslar, Avrupa turizminde önemli bir hareketlilik sağlıyor.

''Almanya pasaportlu Türkler var''

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Turgut Gür, Rusya'da pasaport verilme işlemlerinin kademeli olarak yapıldığını, her yıl belli sayıda kişinin pasaport alabildiğini belirterek, Türkiye'yi her yıl daha fazla Rus'un ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

Rusların Türkiye'deki tesisleri hem kaliteli hem de hesaplı olarak gördüklerini aktaran Turgut Gür, ''Geçen yıl ülkemizi 4,8 milyon Alman'a karşı, 3,5 milyon Rus ve 2,5 milyon İngiliz ziyaret etti. Ruslar ile Almanlar aradaki fark 1 milyonun üzerinde görünse de aslında daha düşük. Çünkü Almanların arasında çok sayıda Almanya pasaportlu Türk var. Ruslar bu artış hızıyla 2015'te Türk turizminde Almanları geçer diye düşünüyorum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber