Cinnet geçiren polisin cezai ehliyetinin olmadığı ortaya çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 2 yıl önce karakolda bayram mesaisi yüzünden cinnet geçirerek bir meslektaşını öldürüp, 2'sini de yaralayan tutuklu polis memurunun yargılanmasına başlandı. Adli Tıp Kurumu'ndan cezai ehliyetinin olmadığı yönünde rapor gelen polis memuru, "Kulağıma kahkaha sesleri geldi ve gözlerimi hastanede açtım" dedi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek ve yaralamak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen S.K. (31) ilk kez hakim karşısına çıktı. Daha önceki ifadelerini kabul etmediğini söyleyen S.K., olay günü ağır hasta olduğunu ve kulağına kahkaha sesleri geldiğini ifade ederek, "Daha sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. Hastanede kendime geldim. Olay sırasında bilincim yerinde değildi. Başka bir şey hatırlamıyorum" dedi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi'nden gelen raporda ise, sanık S.K.'nın cezai ehliyetinin bulunmadığı ifade edildi. Duruşmaya müşteki olarak katılması beklenen şehit polis Halil Kazan'ın yakınları ile mağdur polisler Selahattin Arslan ve Murat Solak ise bu celseye katılmadı. Dava eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

14 Kasım 2010'da İnegöl Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'nde meydana gelen olayda, 10 yıllık polis memuru S.K. bayram izni sebebiyle amirlerinden izin alamayınca cinnet geçirmiş, beylik tabancasıyla etrafa ateş ederek meslektaşları Halil Kazan'ın ölümüne, Selahattin Arslan ve Murat Solak'ın da yaralanmasına sebep olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber