Hükümetin Temmuza kadar hedefi 8 yasa

Haber Giriş : 05 Haziran 2005 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, Meclis'in tatile gireceği l Temmuz'a kadar TBMM Genel Kurulu'ndan 8 ya da 9 yasa tasarısı geçirmeyi planlıyor. Tasanlar arasında Personel Rejimi, Sicil Affı, Bankacılık ve Tarım Sigortalan yasa tasanlan da bulunuyor. Hükümet, TBMM'nin tatile gireceği l Temmuz'a kadar öncelik vereceği yasa taşanlarını belirledi. Geçen Bakanlar Kurulu toplantısında masaya yatınlan öncelikli yasalar, bu haftaki toplantıda netleştirilecek. Toplantının en önemli gündem maddesi Personel Rejimi Yasa Tasansı olacak. Toplantıdan çıkacak sonuca göre tasannın l Temmuz'a yetiştirilip yetiştirilmeyeceği belirlenecek. Bu çerçevede hükümetin öncelik tanıdığı tasanlar şunlar:

Kamu Personel Rejimi Yasa Tasarısı: TSK personelini, öğretim üyelerini ve hâkim-savcılan Devlet Memurlan Yasası kapsamına alan tasanyla, kademe ve dereceden basamak sistemine geçilecek. Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlar Hakkında Yasa Tasansı: Tasan ile sektörleri denetlemek ve düzenlemek amacıyla oluşturulan kurullann arasındaki farklı statü ve uygulamaların kaldınlması hedefleniyor. Sicil Affı Yasa Tasarısı: Yaklaşık 20 bin memuru ilgilendiren tasanyla, yüz kızartıcı suçlar haricindeki cezalar affa uğrayacak.

Bankacılık Yasası Tasarısı: Batık bankalardan tahsilatın hızlandınlması tasansıyla TMSF'nin yapısı değiştiriliyor.

Özürlüler Hakkında ve Bazı Yasalar ile Yasa Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına ilişkin Yasa Tasarısı: Tasanya göre engelliler aleyhine ayrımcılık yapılamayacak, ayrancılıkla mücadele, engellilere yönelik politikalann temel esası olacak. Mahalli idare Birlikleri Yasası Tasarısı: Tasanya göre birden fazla mahalli idarenin yürütmekle görevli oldukları hizmetlerden bazılannı birlikte görmek üzere, kendi aralannda kurduklan kamu tüzel kişiliğine "Mahalli idare Birliği'' denilecek.

Tarım Sigortalan Yasa Tasarısı: Tasan, tarım üreticilerininin kuraklık, don ve sel gibi doğal afet riskleri nedeniyle uğrayacaklan zararlann devlet desteğiyle tazmin edilmesi sistemini kurmayı amaçlıyor.

Bazı Kamu Alacaklarının Tahsil ve Terkikine ilişkin Yasa Tasarısı: Tasanyla yurtdışına eğitim amacıyla gönderilen kamu personelinden mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeyenler faiz yükünden kurtulacak.

Hakkâri ili Çevresinde 25 Ocak 2005'te Meydana Gelen Deprem Afeti Hakkında Yasa Tasansı: Tasan, Hakkâri çevresinde meydana gelen depremde zarar gören afetzedelerin onanm işleri için kredi verilmesine ilişkin düzenlemeleri öngörüyor.

cumhuriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber