1 Mayıs İşçi Bayramı Muğla'da olaysız kutlandı

1 Mayıs İşçi Bayramı, Muğla'da olaysız bir şekilde kutlandı. İl merkezi başta olmak üzere 11 ilçeden gelen katılımcılarla yaklaşık 3 bin kişilik topluluk, fidan satış noktasında biraraya gelerek kortej halinde Kışla Parkı'na yürüdü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'daki kutlamalara merkez, Marmaris, Fethiye, Bodrum ve Milas başta olmak üzere diğer ilçelerden katılım oldu. CHP, ÖDP, İP gibi partiler ve birçok sendikanın da katıldığı kutlamalar, Hasan Ali Yücel Caddesi'ndeki yürüyüşle başladı. Yaklaşık 3 bin kişi, yürüyüş boyunca sloganlar attı, pankartlar taşıdı. 500 polisin güvenlik önlemi aldığı yürüyüş, Kışla Parkı'nda sona erdi. Meydanda 1 Mayıs'la ilgili konuşmalar yapılıp sloganlar atıldı. Ardından CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar tarafından minik bir konser verildi. Davul zurna eşliğinde katılımcılar, türküler söyleyerek halaylar çekti.

1 Mayıs İşçi Bayramı'na CHP Muğla milletvekilleri Nurettin Demir ve Tolga Çandar ile Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün de katıldı. Başkan Gürün, 1 Mayıs'ın insan hakları, emek, demokrasi, temel hak ve özgürlüklerin öneminin vurgulandığı, dünyanın bütün emekçilerinin alınterinin en yüce değer olduğunu haykırdığı bir gün olduğunu söyledi. Gürün, ?1 Mayıs, dünyanın en anlamlı mücadelelerinden birinin sonucunda elde edilmiş bir bayram günüdür. Emeğin bayramı, onurlu ve hakça yaşam için mücadele eden tüm ezilenlerin bayramıdır. Tüm emekçiler, işçi sınıfının dayanışma ve mücadele ruhuna uygun olarak meydanlarda, omuz omuza bu anlamlı günü kutlayarak haklarını arıyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber