Havalar nasıl olacak? - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Isparta, Bayburt, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinin (Alanya, Gazipaşa, Akseki, İbradı) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında yer yer sis hadisesi beklenyor.

HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

SİS UYARISI: Marmara'nın doğusu ve Karadeniz kıyılarında yer yer sis görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, deniz ve hava ulaşımda aksama vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, Doğu Akdeniz, Isparta çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinin (Alanya, Gazipaşa, Akseki, İbradı) sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, güneyinin parçalı ve çok bulutlu, Konya, Aksaray, Niğde, Karaman, Nevşehir, Kayseri çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kıyı kesiminde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla doğusunun parçalı bulutlu, gece saatlerinde Bayburt çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve akşam saatlerinde kıyı kesimlerde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla güney kesimlerinin çok bulutlu, güney ve batısı ile Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber