Önce hapis şimdi de tazminat cezası

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ali Çelebi'ye hakaret ve tehdit suçundan 2011 yılında 3 ay 22 gün hapis cezası ile cezalandırılan Türkiye İşçi Partisi Eski İl Başkanı Ali Özarslan, aynı suçtan Kayseri 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dün görülen manevi tazminat davasında da Ali Çelebi'ye bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Ekim 2010 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na müracaat etmeden bildiri ve el inanı dağıtan ve Zabıta Daire Başkanı Ali Çelebi'nin ikazlarına sert sözlerle karşılık veren Türkiye İşçi Partisi İl Başkanı Ali Özarslan hakkında Kayseri 7. Sulh Ceza ve 5. Asliye Hukuk Mahkemelerinde açılan her iki dava da Çelebi lehine sonuçlandı.

Kayseri 7. Sulh Ceza Mahkemesi görülen ve 17 Mayıs 2011 tarihinde Özarslan'ın 3 ay 22 gün hapis cezası almasıyla sonuçlanan davanın ardından dün, Kayseri 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen manevi tazminat davası da sonuçlandı. Buna göre; Özarslan, 1000 TL manevi tazminat tutarını faiz ve mahkeme masraflarıyla birlikte Çelebi'ye ödeyecek.

ÖZARSLAN NE DEMİŞTİ?

19 Ekim 2010 tarihinde Ak Parti İl Binası önünde Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri'nin uyarılarını dikkate almadan bildiri ve el ilanı dağıtan Türkiye İşçi Partisi Eski İl Başkanı Ali Özarslan, olay günü Zabıta Daire Başkanı Ali Çelebi'nin ikazlarına, "Burası dağ başı, zabıtalar da onun polis teşkilatı. Elimize sopalara alarak mı çıkalım? İlla bir zabıtanın kafasını kırmak mı gerekiyor? Eğer bildiri dağıtırken bir zabıta önümüze çıkarsa, dokunmaya kalkarsa onun kafasını kırmak zorunda kalabilir" diyerek tehdit etmiş ve olay adli makamlara yansımıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber